دوره 1، شماره 2 - ( زمستان 1390 )                   جلد 1 شماره 2 صفحات 19-33 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Gharakhani Beni H, Movahhedi Dehnavi M, Yadavi A, Hashemi Jazi S M. Study of the Quantitative and Qualitative Traits of Four Soybean (Glycine max L.) Cultivars under Different Sowing Dates in Shahrekord Region. JCPP. 2011; 1 (2) :19-33
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1383-fa.html
قراخانی بنی هاجر، موحدی دهنوی محسن، یدوی علیرضا، هاشمی‌جزی سید مجتبی. بررسی خصوصیات کمی و کیفی چهار رقم سویا (Glycine max L.) تحت تاریخ‌های مختلف کاشت در منطقه شهرکرد. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1390; 1 (2) :19-33

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1383-fa.html


، movahhedi54@yahoo.com
چکیده:   (43156 مشاهده)

  به منظور بررسی تأثیر تاریخ کاشت بر صفات کمی و کیفی سویا، آزمایشی در مزرعه تحقیقاتی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری به صورت کرت‌های یک‌بار خرد شده در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در چهار تکرار در سال 1387 اجرا گردید. کرت‌های اصلی به تاریخ‌های کاشت 15 اردیبهشت، 30 اردیبهشت، 14 خرداد و 29 خرداد و کرت‌های فرعی به چهار رقم سویا شامل M9 ، M7 ، L17 و ویلیامز اختصاص یافت. نتایج نشان داد که بیشترین تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در بوته و عملکرد بیولوژیک مربوط به رقم M9 در تاریخ کاشت 30 اردیبهشت بود. هم‌چنین این تاریخ کاشت، بیشترین وزن هزار دانه، درصد روغن و عملکرد بیولوژیک را دارا بود. تاریخ‌های کاشت 14 خرداد و 29 خرداد (به ترتیب با 6/37% و 4/38%) بیشترین میزان پروتئین را داشتند. بین کلیه‌ ارقام از نظر میزان روغن و پروتئین تفاوت معنی‌داری وجود نداشت. بین سه تاریخ کاشت 15 اردیبهشت، 30 اردیبهشت و 14 خرداد از نظر عملکرد دانه تفاوت معنی‌داری دیده نشد؛ ولی کمترین عملکرد دانه مربوط به 29 خرداد بود. به طور کلی، رقم M9 با عملکرد 1/2896 کیلوگرم در هکتار و در مرحله بعد رقم M7 با عملکرد 7/2597 کیلوگرم در هکتار مناسب‌ترین ارقام سویا برای کشت در منطقه شهرکرد قابل توصیه هستند.

واژه‌های کلیدی: سویا، عملکرد، اجزای عملکرد، پروتئین، روغن
متن کامل [PDF 221 kb]   (998 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb