دوره 2، شماره 5 - ( پاییز 1391 )                   جلد 2 شماره 5 صفحات 161-153 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahdavi Tikdari M, Bolandnazar S, Motallebi Azar A, Panahandeh J. Effect of Addition of Nutritional Supplements to Substrate on Yield and Protein Content of Oyster Mushroom (Pleurotu florida). Journal of Crop Production and Processing 2012; 2 (5) :153-161
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1677-fa.html
مهدوی تیکدری مطهره، بلندنظر صاحبعلی، مطلبی‌آذر علیرضا، پناهنده جابر. تأثیر افزودن مکمل های غذایی به بستر کاشت بر عملکرد و میزان پروتئین قارچ خوراکی صدفی فلوریدا (Pleurotu florida). نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1391; 2 (5) :153-161

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1677-fa.html


دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز
چکیده:   (13009 مشاهده)

  به منظور بررسی اثر افزودن مکمل­های غذایی به بستر کاشت بر میزان عملکرد قارچ خوراکی صدفی فلوریدا، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار در سال 1389 انجام گرفت. در این مطالعه، به بستر کاشت کلش گندم، سه نوع مکمل غذایی شامل پودر یونجه، کنجاله سویا و ورمی­کمپوست هر کدام در سه سطح (5/2، 5 و 5/7 درصد وزن تر بستر کاشت) افزوده شد و با بستر کاشت شاهد مورد ارزیابی قرار گرفت. ویژگی­های عملکرد اولیه و کل، کارآیی بیولوژیک، میزان پروتئین و مقدار عناصر معدنی فسفر و پتاسیم تعیین شد. نتایج نشان داد که اثر مکمل­های غذایی بر صفات مورد آزمایش در سطح 1% معنی­دار بود. عملکرد اولیه و کل، کارآیی بیولوژیک و میزان پروتئین به‌ترتیب در بستر کشت حاوی مکمل غذایی ورمی­کمپوست 5/7% (19/831 گرم در کیلوگرم وزن تر بستر کاشت)، کنجاله سویا 5/2% (40/1231 گرم در کیلوگرم وزن تر بستر کاشت، کنجاله سویا 5/2% (1/117%) و کنجاله سویا 5/7% (14/23 درصد براساس ماده خشک) نسبت به سایر مکمل­ها بیشتر بود. درحالی‌که میزان فسفر و پتاسیم به‌ترتیب در بسترهای کشت غنی شده با ورمی­کمپوست 5% (86/5 میلی­گرم بر گرم ماده خشک) و ورمی­کمپوست 5/7% (05/24 میلی­گرم بر گرم ماده خشک) بیشترین بوده است. 

متن کامل [PDF 165 kb]   (1540 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق