دوره 3، شماره 7 - ( بهار 1392 )                   جلد 3 شماره 7 صفحات 121-111 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Salehi L, Eshghi S, Gareghani A. Antioxidant Activity and Its Correlation with Phenol and Anthocyanin Contents in Some Grape Cultivars Grown in Fars Province. Journal of Crop Production and Processing 2013; 3 (7) :111-121
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1808-fa.html
صالحی‌ لقمان، عشقی سعید، قرقانی علی. بررسی فعالیت آنتی‌کسیدانی و رابطه آن با مقدار فنول و آنتوسیانین در برخی ارقام انگور استان فارس . نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1392; 3 (7) :111-121

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1808-fa.html


گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز ، l_salhi2000@yahoo.com
چکیده:   (7900 مشاهده)

  انگور به علت داشتن منابع سرشار از ترکیبات فنولی، از قبیل آنتوسیانین و فلاونوئیدها، بسیار مورد توجه است. از سوی دیگر، میزان این ترکیبات و فعالیت آنتی­اکسیدانی در میوه ارقام مختلف انگور و در شرایط مختلف تولید متفاوت است. آنتی­اکسیدان­ها اولین خط دفاعی بدن در برابر رادیکال­های آزاد هستند و برای حفظ سلامتی بشر اهمیت زیادی دارند. به منظور تعیین فعالیت آنتی­اکسیدانی، مقدار فنول، آنتوسیانین، درجه بریکس، pH و برخی ویژگی­های مورفولوژیک (وزن تر حبه، تعداد بذر و وزن پوست حبه) 12 رقم انگور استان فارس شامل: سمرقندی، یاقوتی، ریش بابا و رجبی (از منطقه زرقان)، عسلی، سیاه شیراز، ریش بابا و عسکری (میمند) و کشمشی بوانات، عسکری، سیاه شیراز و ریش بابا (سعادت شهر) پژوهشی در سال 1388 در دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز طراحی و اجرا گردید. نتایج نشان داد که ارقام سیاه شیراز (میمند و سعادت شهر) به ترتیب دارای بیشترین میزان فعالیت آنتی­اکسیدانی (42/75 و 24/70 درصد) بودند. رقم سیاه شیراز (میمند) دارای بیشترین میزان فنول (33/174 میلی­گرم در کیلوگرم) و بیشترین مقدار آنتوسیانین (74/498 میلی­گرم در کیلوگرم) بود و ارقام ریش بابا و عسکری (سعادت شهر) و عسلی (میمند) به ترتیب دارای کمترین مقدار فعالیت آنتی­اکسیدانی (09/15، 68/16 و 56/19 درصد) بودند. کمترین مقدار فنول (56/29 میلی­گرم در کیلوگرم) در رقم ریش بابا (سعادت شهر) بود. رقم کشمشی (سعادت شهر) هم کمترین میزان آنتوسیانین (94/14 میلی­گرم در کیلوگرم) را دارا بود. هم‌چنین مشخص شد که هم‌بستگی بالایی بین میزان فعالیت آنتی­اکسیدانی و آنتوسیانین (68/0= r ) و فنول (49/0= r ) وجود دارد. با توجه به نتایج این پژوهش، به نظر می­رسد که انگورهای رنگی مانند سیاه شیراز دارای فعالیت آنتی­اکسیدانی زیادی هستند، و افزون بر شرایط محیطی، نژادگان یک رقم هم در میزان این ترکیبات مؤثر می­باشد.

متن کامل [PDF 221 kb]   (1796 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق