دوره 3، شماره 7 - ( بهار 1392 )                   جلد 3 شماره 7 صفحات 143-133 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز ، edris.shabani@gmail.com
چکیده:   (9781 مشاهده)

  پتاسیم در بهبود کیفیت محصولات کشاورزی جایگاه ویژه­ای را به خود اختصاص داده است. به منظور ارزیابی تأثیر غلظت پتاسیم محلول غذایی بر محتوای لیکوپن، ویتامین ث و خصوصیات کیفی گوجه­فرنگی آلبالویی در شرایط شوری کلرید سدیم، آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی، با پنج تیمار و سه تکرار در سال 1389 در دانشگاه تبریز به اجرا در آمد. تیمار­ها شامل چهار غلظت پتاسیم (2/0، 2، 7 و 14 میلی­مولار) در محلول غذایی با غلظت 60 میلی­مولار شوری کلرید سدیم بودند. یک تیمار محلول غذایی بدون شوری نیز به­عنوان شاهد در نظر گرفته شد. آزمایش در گلخانه و به صورت هیدروپونیک انجام شد. نتایج نشان داد که با افزایش غلظت پتاسیم، محتوای لیکوپن میوه افزایش یافت. محتوای لیکوپن در تیمار شاهد در مقایسه با تیمار شوری اختلاف معنی­داری را در سطح احتمال 1% نشان داد. با افزایش غلظت پتاسیم (به جز غلظت 14 میلی­مولار)، بر مقدار ویتامین ث افزوده شد، ولی تفاوت معنی­داری را به لحاظ آماری نشان ندادند. در شرایط تیمار شوری نیز مقدار ویتامین ث بیشتر از تیمار شاهد بود، ولی اختلاف معنی­داری مشاهده نشد. افزایش غلظت پتاسیم در محلول غذایی سبب بهبود عملکرد و افزایش پارامترهای کیفیت مانند درصد ماده خشک، مواد جامد محلول و هدایت الکتریکی عصاره میوه شد. چون در شرایط شور، ویژگی­های کیفی میوه گوجه­فرنگی در غلظت 7 میلی­مولار پتاسیم در بهترین وضعیت بودند، بنابراین استفاده از این غلظت توصیه می­گردد.

متن کامل [PDF 620 kb]   (1295 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.