دوره 3، شماره 8 - ( تابستان 1392 )                   جلد 3 شماره 8 صفحات 114-105 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sharafi G, Khorgamy A, Rafiee M, Ahmadi S, Bour G. Effects of Plant Density and Nitrogen Fertilizer on Dry Flower Yield and Essential Oil Content of Chamomile (Matricaria chamomilla). Journal of Crop Production and Processing 2013; 3 (8) :105-114
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1828-fa.html
شرفی قدرت‌اله، خورگامی علی، رفیعی مسعود، احمدی شهلا، بور قباد. تأثیر تراکم بوته و کود نیتروژنه بر عملکرد گل خشک و میزان اسانس بابونه (Matricaria chamomilla). نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1392; 3 (8) :105-114

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1828-fa.html


گروه زراعت، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد خرم آباد ، godratsharafi@yahoo.com
چکیده:   (7808 مشاهده)
بابونه یکی از گیاهان دارویی با ارزش است که به‌عنوان ادویه و داروی گیاهی استفاده می‌شود. رعایت جنبه‌های به‌زراعی نقش مهمی در افزایش ویژگی‌های کمی و کیفی این گیاه دارویی دارد. مدیریت کود یک عامل مهم در موفقیت کشت گیاهان دارویی است و می-تواند آثار مطلوبی بر شاخص‌های کمی و کیفی گیاه داشته باشد. این تحقیق به منظور بررسی اثر تراکم بوته و کود نیتروژنه بر عملکرد گل خشک و میزان اسانس بابونه (Matricaria chamomilla) با استفاده از آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. کود نیتروژنه خالص از منبع اوره در سه سطح (صفر، 100 و 200 کیلوگرم در هکتار) و سطوح تراکم به سه صورت (6/28، 40 و 7/66 بوته در مترمربع) اعمال شد. نتایج به‌دست آمده نشان داد که بیشترین عملکرد تک بوته در حداقل تراکم (6/28 بوته در مترمربع) و با مصرف 100 کیلوگرم در هکتار نیتروژن تولید شد. حداکثر تولید گل خشک و درصد اسانس گیاه بابونه به‌ترتیب به میزان 1/474 کیلوگرم در هکتار و 2/0 درصد، از فاصله خطوط کاشت 25 سانتی‌متر و فاصله ثابت بین بوته 10 سانتی‌متر (40 بوته در مترمربع) با کاربرد 100 کیلوگرم کود نیتروژن در هکتار حاصل شد.
متن کامل [PDF 214 kb]   (1647 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق