دوره 3، شماره 9 - ( پاييز 1392 )                   جلد 3 شماره 9 صفحات 204-189 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان ، behfar_modares@of.iut.ac.ir
چکیده:   (7458 مشاهده)
توت‌فرنگی (Fragaria × ananassa) دارای میوه‌هایی مطبوع و دل‌پسند و با ارزش غذایی زیاد است. اما به دلیل بافت نرم و فعالیت متابولیک زیاد میوه در زمان رسیدن، بسیار حساس و آسیب‌پذیر بوده و عمر نگه‌داری کوتاهی دارد. تماس میوه با اتیلن از دلایل مهم افزایش ضایعات پس از برداشت میوه‌هاست که می‌تواند عمر نگه‌داری محصول توت‌فرنگی را کاهش دهد. لذا پژوهشی با هدف بررسی تأثیر تیمار 1 میکرولیتر بر لیتر 1-ام‌سی‌پی و پیش‌تیمار هوای کم‌فشار به میزان 2/0 اتمسفر و مدت 2 ساعت بر خصوصیات ظاهری و فیزیکوشیمیایی میوه توت‌فرنگی رقم"کاماروسا" طی مدت نگه‌داری در انبار سرد و به صورت طرح کرت‌های خرد شده در زمان در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی و در 3 تکرار انجام شد. بر اساس نتایج به‌دست آمده، بیشترین مقادیر صفات بازارپسندی (90%)، سفتی میوه (N 95/7)، اسید‌های آلی قابل تیتراسیون (g/100 cc 15/1)، ویتامین ‌ث (mg/100 cc 13/78) و مواد جامد محلول (48/10%) و هم‌چنین کمترین مقادیر صفات پوسیدگی ظاهری (3/13%)، اسیدیته (63/3)، و شاخص مزه (04/9) در تیمار ترکیب 1-ام‌سی‌پی و هوای کم‌فشار وجود داشت که بیانگر تأثیر تیمارها بر کاهش سرعت تغییرات بیوشیمیایی بافت میوه است. ضمن این که ضرایب هم‌بستگی بین همه صفات در سطح احتمال 1% معنی‌دار بود. اثر مثبت تیمار 1-ام‌سی‌پی بر خصوصیات ظاهری و فیزیکوشیمیایی مورد مطالعه بیشتر از پیش‌تیمار هوای کم‌فشار بوده و حتی ترکیب دو تیمار نیز تفاوت معنی‌داری را با تیمار 1-ام‌سی‌پی به تنهایی نشان نداد. در مجموع، تیمار 1-ام‌سی‌پی تأثیر مطلوب بیشتری در ایجاد تأخیر در رسیدن و بهبود خصوصیات کیفی میوه توت‌فرنگی پس از مدت نگه‌داری در انبار سرد داشت.
متن کامل [PDF 687 kb]   (1735 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: عمومى

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.