دوره 4، شماره 11 - ( بهار 1393 )                   جلد 4 شماره 11 صفحات 206-197 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Tishezan P, Torahi A, Garshasbi M R. Effect of Drought Stress on Growth Vegetative and Quality and Quantity Characteristics of Date Palm (Cv. Sayer) . Journal of Crop Production and Processing 2014; 4 (11) :197-206
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2059-fa.html
تیشه‌زن پروانه، تراهی عزیز، گرشاسبی محمدرضا. اثر تنش خشکی بر خصوصیات نخل و شاخص‌های کمی و کیفی میوه خرمای رقم سایر. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1393; 4 (11) :197-206

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2059-fa.html


مؤسسه تحقیقات خرما و میوه‌های گرمسیری کشور ، ptishehzan@yahoo.com
چکیده:   (6809 مشاهده)
یکی از مهم‌ترین تنش‌های فراروی گیاهان، تنش خشکی است که وقوع آن در مراحل رشد اثرات یکسانی ندارد. این پدیده در سال‌های اخیر بسیاری از محصولات کشاورزی از جمله درختان خرما را تحت تأثیر قرار داده است. به منظور شناخت مراحل بحرانی و حساس رشد درخت خرمای رقم سایر در برابر تنش خشکی، آزمایشی 4 ساله در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 6 تیمار شامل یک تیمار آبیاری در تمام فصول به عنوان شاهد و 5 تیمار عدم آبیاری در یکی از مراحل رشد بطئی، گرده‌افشانی، تشکیل میوه تا مرحله کیمری، خارک، رطب و خرما و سپس آبیاری در دیگر مراحل در 5 تکرار اجرا شد. در شهریورماه هر سال از هر درخت نمونه میوه تهیه و خصوصیات کمی و کیفی آن‌ها و خصوصیات رویشی و زایشی درخت اندازه‌گیری شد. تجزیه و تحلیل نتایج 4 ساله نشان دهنده اختلاف معنی‌داری بین تیمارها در سطح 5 درصد برای شاخص‌های عرض برگ، عرض برگچه، قطر و شکل میوه و در سطح یک درصد برای محیط تنه درخت، تعداد و طول برگچه و وزن خوشه است. عملکرد و دیگر شاخص‌ها تفاوت معنی‌داری نداشتند. با توجه به نتایج به‌دست آمده، مرحله خارک کمترین و مرحله گرده‌افشانی بیشترین حساسیت به تنش آبی را دارا هستند.
واژه‌های کلیدی: قطع آبیاری، عملکرد، مراحل رشد میوه
متن کامل [PDF 178 kb]   (1523 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق