دوره 4، شماره 13 - ( پاييز 1393 )                   جلد 4 شماره 13 صفحات 146-139 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشکده کشاورزی، دانشگاه تبریز ، omid_asadi0901@yahoo.com
چکیده:   (3947 مشاهده)
درختان سیب پاییزه زنوز از توان قابل ملاحظه‌ای در میوه‌بندی و تولید میوه برخوردار می‌باشند که این امر موجب تولید میوه‌های کوچک در آنها می‌شود. تنک گل و میوه در درختان جنس پرونوس به‌طور چشمگیری ارزش میوه را از طریق بهبود بخشیدن اندازه، رنگ و سایر صفات مربوط به کیفیت میوه افزایش می‌دهد. به منظور بررسی تأثیر محلول‌پاشی ایندول استیک اسید و تیو سولفات آمونیوم در مراحل مختلف گلدهی بر درصد تنک، عملکرد و کیفیت میوه سیب پاییزه زنوز آزمایشی در سال 1390 در منطقه زنوز شهرستان مرند اجرا شد. جهت دقت بیشتر، درختانی با قدرت رشد و اندازه یکنواخت انتخاب شدند. تیمارهای آزمایشی شامل محلول‌پاشی تیو سولفات آمونیوم به غلظت‌های 25/0%، 1% و 75/1% در زمان‌های قبل از باز شدن گل‌ها، باز شدن 30% از گل‌ها و باز شدن 90% از گل‌ها و محلول‌پاشی ایندول استیک اسید به غلظت‌های 15، 30 و 45 ppm در زمان رسیدن میوه‌ها به اندازه 21-7 میلی‌متر به شاخه‌های منتخب اعمال شد. آزمایش در قالب طرح بلوک کامل تصادفی با 13 تیمار و 3 تکرار انجام شد. تجزیه واریانس داده‌ها نشان داد که کاربرد تیو سولفات آمونیوم و ایندول استیک اسید در غلظت‌های بالا تأثیر معنی‌داری بر درصد تنک داشتند. تیو سولفات آمونیوم و ایندول استیک اسید وزن تر میوه را افزایش دادند. محلول‌پاشی تیوسولفات آمونیوم اندازه قطر میوه و محلول‌پاشی ایندول استیک اسید اندازه طول میوه را افزایش داد.
متن کامل [PDF 134 kb]   (1141 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.