دوره 5، شماره 15 - ( بهار 1394 )                   جلد 5 شماره 15 صفحات 46-37 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Torabian A R, Saffari V R, Maghsoudi Moud A A. Effect of Irrigation with Wastewater on Yield and Quality of Okra (Hibiscus esculentus L.). Journal of Crop Production and Processing 2015; 5 (15) :37-46
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2322-fa.html
ترابیان عبد الرحمان، صفاری وحید رضا، مقصودی مود علی اکبر. تأثیرآبیاری با پساب بر عملکرد و کیفیت بامیه (Hibiscus esculentus L.). نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1394; 5 (15) :37-46

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2322-fa.html


مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی کرمان ، Tabtorabian@gmail.com
چکیده:   (4146 مشاهده)
به‌منظور بررسی تأثیر آبیاری با پساب شهری بر عملکرد و کیفیت گیاه بامیه، پژوهشی در ایستگاه تصفیه فاضلاب دانشگاه شهید باهنر کرمان در سال 1386، در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار به اجرا درآمد. تیمار‌های آزمایشی شامل غلظت‌های 0، 25 ، 50 ، 75 و 100 درصد پساب شهری بودند که از طریق آبیاری قطره‌ای اعمال گردید. نتایج به‌دست آمده بیانگر آن بود که در مقایسه با شاهد، استفاده از پساب شهری به‌عنوان آب آبیاری، باعث افزایش معنی‌دار تمامی ویژگی‌های اندازه‌گیری شده گردید. کاربرد 100 درصد پساب، باعث افزایش 32% کلروفیل، 33% ارتفاع بوته، 25% قطر ساقه، 36% وزن‌تر و 12% وزن خشک میوه، 31% تعداد میوه، 16% وزن خشک ریشه و 37% اندام هوایی بامیه در مقایسه با شاهد گردید. هم‌چنین با افزایش درصد پساب، غلظت عناصر نیتروژن، فسفر، آهن و سدیم در بامیه افزایش یافت. بین تیمارهای مختلف پساب از نظر تجمع عناصر منگنز و بر در بامیه، تفاوت معنی‌داری نسبت به شاهد مشاهده نشد. بنابراین پیشنهاد می‌شود، می‌توان از این پساب، بدون مشکل تجمع بیش از حد مجاز عناصر، برای آبیاری و تولید بامیه استفاده کرد.
واژه‌های کلیدی: پساب شهری، عملکرد، کیفیت بامیه
متن کامل [PDF 171 kb]   (1371 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق