دوره 5، شماره 18 - ( زمستان 1394 )                   جلد 5 شماره 18 صفحات 138-125 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


دانشگاه شاهد تهران ، o.khademi@shahed.ac.ir
چکیده:   (3927 مشاهده)

عرضه میوه بهصورت برشهای تازه و آماده مصرف در سالهای اخیر افزایش زیادی یافته است. میوه کیوی نیز از جمله میوه­هایی است که عرضه آن به‌صورت تازه‌بریده در سال­های اخیر روند افزایشی داشته است. آلودگی میکروبی، کاهش شدید سفتی و قهوه‌ای شدن از عوامل اصلی محدود کننده عمر قفسه­ای قطعات تازه‌بریده میوه­ها می­باشند. در این پژوهش اثر تیمارهای اسید اگزالیک و اسید سیتریک هریک در غلظت­های صفر، دو، چهار و شش میلی­مولار به‌تنهایی و یا در تلفیق با تیمار امواج فراصوت روی قطعات تازه‌بریده میوه کیوی مورد بررسی قرار گرفت. قطعات تازه‌بریده کیوی پس از اعمال تیمار، در دمای دو درجه سانتی‌گراد انبار و در زمان‌های 7 و 14 روز از انبار سرد خارج و مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تیمارهای اسید اگزالیک و اسید سیتریک به‌طور مؤثری در مقایسه با شاهد ظاهر محصول را حفظ نموده و دارای سفتی بافت، اسید قابل تیتر، اسید آسکوربیک، مقدار فنل کل و ظرفیت آنتی­اکسیدانی بالاتر و در عین حال کلونی باکتری کمتری بودند. در بین تیمارهای اعمال شده نیز تیمارهای اسید اگزالیک در غلظت­های دو، چهار و شش میلی­مولار و اسید سیتریک در غلظت شش میلی­مولار بهتر از سایر تیمارها عمل نمودند. اعمال تیمار فراصوت به‌تنهایی با وجود کاهش بار میکروبی و حفظ بهتر ویژگی‌های آنتی­اکسیدانی تأثیر چندانی در حفظ بازارپسندی قطعات تازه‌بریده میوه کیوی نشان نداد. بنابراین اعمال تیمارهای اسیدآلی به‌صورت غوطه­وری می‌تواند در افزایش عمر قفسه­ای قطعات بریده شده میوه کیوی مورد استفاده قرار گیرد.

متن کامل [PDF 454 kb]   (1630 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.