دوره 5، شماره 18 - ( زمستان 1394 )                   جلد 5 شماره 18 صفحات 232-221 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


دانشگاه آزاد اسلامی، مهاباد ، nazarideljou@yahoo.com
چکیده:   (3782 مشاهده)

بهبود جذب آب ساقه گل­دهنده و کنترل آلودگی­های باکتریایی محلول نگهدارنده گل­های شاخه‌بریده طی دوره پس از برداشت یکی از مهم‌ترین راه‌کارهای حفظ کیفیت و افزایش دوام عمر گلجایی گل­های شاخه‌بریده به­ویژه انواع ساقه­های برگ­دار مانند آلسترومریا، به‌دلیل سطح تعرق و اتلاف سریع‌تر آب می­باشد. این پژوهش در راستای بررسی تأثیر اسانس گیاه دارویی نعناع فلفلی (0، 300 ،600 و 900 میلی­گرم­ در لیتر) توأم با ساکارز (0، 3 و 6 درصد) بر جذب آب ساقه گل­دهنده، پایداری غشای سلولی، عارضه زرد برگی و کنترل جمعیت میکروبی محلول نگهدارنده گل شاخه‌بریده آلسترومریا در قالب آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار انجام پذیرفت. نتایج آزمایش بیانگر تأثیر معنی­دار اسانس نعناع فلفلی (600 میلی­گرم­ در لیتر) و ساکارز (6 درصد) بر افزایش جذب آب، پایداری غشای یاخته­ای و رنگیزه­های فتوسنتزی و کاهش آلودگی قارچی و باکتریایی محلول نگهدارنده و کنترل عارضه فیزیولوژیکی زرد شدن زود هنگام برگ­ها و در نتیجه افزایش قابل توجه (14 روز) عمر پس ­از برداشت نسبت به شاهد گردید. با توجه به نتایج آزمایش، کاربرد اسانس نعناع فلفلی به‌دلیل خاصیت ضد میکروبی ترکیبات اسانس مانند منتون و منتول و نیز ساکارز به‌دلیل تأمین مواد غذایی، در محلول­های محافظ گل شاخه‌بریده آلسترومریا توصیه می­شود.

متن کامل [PDF 607 kb]   (1782 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.