دوره 7، شماره 3 - ( پاييز 1396 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 46-33 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Saeidi G, Taheri E. Study of Seed Yield and Agronomic Characters in Some F3 Families of Flax (Linum usitatissimum L.). Journal of Crop Production and Processing 2017; 7 (3) :33-46
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2490-fa.html
سعیدی قدرت اله، طاهری الهه. مطالعه اجزای عملکرد و صفات زراعی در برخی از فامیل‌هایF3 بزرک (Linum usitatissimum L.). نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1396; 7 (3) :33-46

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2490-fa.html


دانشگاه صنعتی اصفهان ، gsaeidi@cc.iut.ac.ir
چکیده:   (2657 مشاهده)

به‌منظور ارزیابی اجزای عملکرد و صفات زراعی در برخی از فامیل‌های F3 حاصل از تلاقی‌های مختلف بزرک

(L. Linum usitatissimum)، این آزمایش در سال 1393 در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه صنعتی اصفهان اجرا و در آن 50 فامیل F3 در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با دو تکرار مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که بین فامیل‌های F3 از لحاظ کلیه اجزای عملکرد، عملکرد دانه در بوته و عملکرد دانه در واحد سطح تفاوت معنی­داری وجود داشت. دامنه تغییرات عملکرد دانه در واحد سطح از 622 (فامیل 32) تا 2212 کیلوگرم در هکتار (فامیل 37) بود. روز تا رسیدگی، ارتفاع بوته و عملکرد دانه در بوته در فامیل‌ها نیز به‌ترتیب بین 82 تا 97 روز، 38 تا 3/71 سانتی‌متر و 27/1 تا 71/3 گرم تغییرات نشان داد. ضریب تغییرات ژنتیکی برای بیشتر صفات مقداری کوچک­تر و یا نزدیک به ضریب تغییرات فنوتیپی بود، بنابراین تنوع موجود برای صفات مورد بررسی بیشتر منشأ ژنتیکی داشته و این موجب برآورد وراثت­پذیری عمومی متوسط تا نسبتاً بالایی (بین 7/45 تا 8/86 درصد) برای صفات شد. بیشترین و کمترین ضریب تغییرات به‌ترتیب مربوط به عملکرد دانه در واحد سطح و تعداد روز تا گل‌دهی کامل بود. تجزیه خوشه­ای، فامیل‌های مورد مطالعه را براساس صفات زراعی به چهار گروه مجزا تفکیک کرد که گروه­های 2 و 4 دارای بیشترین اجزای عملکرد و در نتیجه عملکرد دانه در واحد سطح بودند. به‌طورکلی نتایج این مطالعه نشان داد که اکثر صفات مورد بررسی از جمله عملکرد دانه و اجزای آن از تنوع ژنتیکی بالایی برخوردار بودند و انتخاب می‌تواند موجب بهبود ژنتیکی آنها شود.

متن کامل [PDF 1278 kb]   (1043 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق