دوره 7، شماره 1 - ( بهار 1396 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 73-85 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.jcpp.7.1.73

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Motallebiazar A, Rasouli F, Aazami M. Isolation and determination of mutated characteristics of the result of irridation by UV ray in white button mushroom (Agaricusbisporus). . JCPP. 2017; 7 (1) :73-85
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2528-fa.html
مطلبی آذر علیرضا، رسولی فرزاد، اعظمی محمد علی. جداسازی و تعیین برخی خصوصیات جهش‌یافته‌های حاصل از پرتو‌تابی با اشعه‌ی ماوراء بنفش در قارچ تکمه‌ای سفید (Agaricus bisporus). مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1396; 7 (1) :73-85

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2528-fa.html


استادیار مراغه- دانشگاه مراغه -دانشکده کشاورزی- گروه علوم باغبانی ، farrasoli@gmail.com
چکیده:   (146 مشاهده)

چکیده

در قارچ تکمه‌ای سفید( Agaricus bisporus) بهدلیل چرخه زندگی آن که از سیستم هموتالیسم ثانویه پیروی می‌کند، تنوع ژنتیکی بسیار پایین است که مانعی برای پیشرفت بهنژادی آن محسوب می‌‌گردد. یکی از روش‌های ایجاد تنوع از طریق جهش القایی می‌باشد. بر همین اساس در پژوهش حاضر از قدرت جهش‌زایی پرتو ماورائ بنفش (UV) در قارچ خوراکی تکمه‌ای سفید استفاده شد. برای اعمال جهش دراین پژوهش از سه روش استفاده گردید. در روش اول قطعات میسلیوم به مدت صفر، 4، 8، 16، 24، 48، 72 و 96 ساعت، در روش دوم سوسپانسیون اسپور به مدت صفر، 60، 90، 120، 180 و 240 دقیقه و در روش سوم قطراتی از سوسپانسیون اسپور روی محیط کشت پخش شده و به مدت زمان‌های صفر، 1، 5، 10، 20 و 40 دقیقه تحت تیمار پرتو UV قرار داده شدند. به‌طور تصادفی از تیمارهای جهش‌زایی تعدادی انتخاب و از آن‌ها بذر قارچ تهیه شده و به منظور بررسی خصوصیات ژنوتیپ‌های انتخاب شده به صورت طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار و در بستر مناسب کشت شدند. ایجاد تنوع در صفات اندازهگیری شده در اثر پرتو UV از جمله تعداد روز تا پنجه دهی کامل ، تولید پین و برداشت، تعداد کلاهک، وزن تک میوه، عملکرد، کارآیی بیولوژیکی، مقدار پروتئین، به غیر از ماده خشک و خاکستر در سطح احتمال یک درصد معنیدار بود. نتایج این پژوهش نشان می‌دهد که تنوع در قارچ خوراکی تکمه‌ای سفید با استفاده از جهش‌زایی می‌تواند افزایش یابد.

متن کامل [PDF 1014 kb]   (71 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb