دوره 6، شماره 20 - ( تابستان 1395 )                   جلد 6 شماره 20 صفحات 39-25 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


دانشگاه بوعلی سینا ، aboutalebian@yahoo.com
چکیده:   (3356 مشاهده)

کود فسفر (0، و پرایمینگ (پرایم با آب معمولی و عدم پرایم) بودند.<span lang="FA" style="line-height: 80%; font-family:;" new="" b="" lotus";="" 11pt;="" roman";="" "times="" roman";"=""> نتایج نشان داد که پرایمینگ نخود تمامی شاخص­های رشد اندازه گیری شده به‌ویژه حداکثر شاخص سطح برگ، درصد همزیستی و عملکرد دانه نخود را به‌ترتیب 44، 8/6 و 27 درصد افزایش داد. کاربرد کودهای زیستی به‌خصوص کاربرد هم‌زمان مایکوریزا و بارور2 در حالت مصرف 50 درصد فسفر در مقایسه با تیمار شاهد، منجر به افزایش قابل توجه بیشتر شاخص­های رشد از جمله حداکثر شاخص سطح برگ، سرعت رشد محصول، ماده خشک کل و عملکرد دانه به‌ترتیب به‌میزان 44/27، 82/13، 15/8 و 46/29 درصد گردید. هم‌چنین نتایج این بررسی نشان داد که قارچ مایکوریزا با برقراری همزیستی با ریشه نخود، توانست مصرف کودهای فسفره در مزارع را کاهش دهد بدون آنکه عملکرد کمی و کیفی گیاه کاهش پیدا کند.

واژه‌های کلیدی: بارور، پرایمینگ، شاخص رشد، مایکوریزا
متن کامل [PDF 524 kb]   (1834 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.