[صفحه اصلی ]     [ English ]  
دانشگاه صنعتي اصفهان awt-yekta دانشگاه صنعتي اصفهان
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 11، شماره 40 - ( 1386 ) ::
برگشت به فهرست نشریات جلد 11 شماره 40 صفحات 289-297
XML تعیین شرایط بهینه استخراج کاروتنوئیدهای گوجه فرنگی Print

[English Abstract]
نویسندگان: الهام خانی پور ، جواد کرامت ، رضا شکرانی
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
چکيده:   (26706 مشاهده)
تولید رنگ‌های خوراکی از منابع طبیعی که بتوانند جانشین مناسبی برای رنگ‌های مصنوعی باشند از نظر حفظ سلامت مصرف‌کنندگان از اهمیت بسیاری برخوردار است. در این تحقیق در روش استخراج با حلال از سه حلال غیرقطبی پترولیوم اتر با نقطه جوش 55 درجه سانتی‌گراد، ان - هگزان با نقطه جوش 60 درجه سانتی‌گراد و مخلوط حلال‌های ان- هگزان، اتانول، استن، به نسبت (2:1:1) با نقطه جوش 50 درجه سانتی‌گراد در سه زمان (2، 4 و 6 ساعت) و دو دمای استخراج (دمای محیط و نقطه جوش حلال مربوطه) استفاده شد. تیمار استخراج با مخلوط حلال‌ها در دمای جوش و زمان استخراج 6 ساعت، از نظر میزان استخراج رنگ اختلاف معنی‌داری در سطح احتمال 95 درصد با سایر تیمارها داشت و به عنوان بهترین شرایط استخراج انتخاب شد. در روش استخراج با حلال چهار حجم حلال درنظر گرفته شد که حجم برابر حلال و نمونه در سطح احتمال 95 درصد بهترین حالت از نظراستخراج رنگ انتخاب شد. راندمان استخراج رنگ از گوجه‌فرنگی و پودر گوجه فرنگی به ترتیب 14/0 و 24/0 درصد (وزنی / وزنی) تعیین گردید. هم‌چنین درصد خلوص لایکوپن در رنگ استخراج شده 65/82 درصد به دست آمد. رنگ استخراج شده در روغن آفتابگردان در 4 درجه سانتی‌‌گراد پس از سه ماه انبارداری کاملاً پایدار بود.
واژه‌های کلیدی: کاروتنوئیدها، گوجه فرنگی، استخراج باحلال،
متن كامل [PDF 231 kb]   (755 دریافت)
نحوه استناد به مقاله
Download citation data for: BibTeX | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks |  
Send citation data to: CiteULike | RefWorks |
E. Khanipour, J. Keramat, R. Shokrani. Determination of Optimum Conditions for Carotenoid Extraction from Tomatoes. JCPP. 2007; 11 (40) :289-297
URL http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-705&slc_lang=fa&sid=1
الهام خانی پور ، جواد کرامت ، رضا شکرانی . تعیین شرایط بهینه استخراج کاروتنوئیدهای گوجه فرنگی . مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1386; 11 (40) :289-297
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >
 
برگشت به فهرست نشریات دوره 11، شماره 40 - ( 1386 )
Isfahan University of Technology  - مجله توليد و فرآوري محصولات زراعي و باغي Isfahan University of Technology  - Journal of  Crop Production and Processing
Static site map - Persian site map - English site map - Created in 0.121 seconds with 740 queries by AWT YEKTAWEB 2800