[صفحه اصلی ]     [ English ]  
دانشگاه صنعتي اصفهان awt-yekta دانشگاه صنعتي اصفهان
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 11, شماره 40 - ( 1386 ) ::
برگشت به فهرست نشریات جلد 11 شماره 40 صفحات 289-297
XML تعيين شرايط بهينه استخراج کاروتنوئيدهای گوجه فرنگی Print

[English Abstract]
نویسندگان: الهام خانی پور، جواد کرامت ، رضا شکرانی
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
چکيده مقاله:
توليد رنگ‌های خوراکی از منابع طبيعی که بتوانند جانشين مناسبی برای رنگ‌های مصنوعی باشند از نظر حفظ سلامت مصرف‌کنندگان از اهميت بسياری برخوردار است. در اين تحقيق در روش استخراج با حلال از سه حلال غيرقطبی پتروليوم اتر با نقطه جوش 55 درجه سانتی‌گراد، ان - هگزان با نقطه جوش 60 درجه سانتی‌گراد و مخلوط حلال‌های ان- هگزان، اتانول، استن، به نسبت (2:1:1) با نقطه جوش 50 درجه سانتی‌گراد در سه زمان (2، 4 و 6 ساعت) و دو دمای استخراج (دمای محيط و نقطه جوش حلال مربوطه) استفاده شد. تيمار استخراج با مخلوط حلال‌ها در دمای جوش و زمان استخراج 6 ساعت، از نظر ميزان استخراج رنگ اختلاف معنی‌داری در سطح احتمال 95 درصد با ساير تيمارها داشت و به عنوان بهترين شرايط استخراج انتخاب شد. در روش استخراج با حلال چهار حجم حلال درنظر گرفته شد که حجم برابر حلال و نمونه در سطح احتمال 95 درصد بهترين حالت از نظراستخراج رنگ انتخاب شد. راندمان استخراج رنگ از گوجه‌فرنگی و پودر گوجه فرنگی به ترتيب 14/0 و 24/0 درصد (وزنی / وزنی) تعيين گرديد. هم‌چنين درصد خلوص لايکوپن در رنگ استخراج شده 65/82 درصد به دست آمد. رنگ استخراج شده در روغن آفتابگردان در 4 درجه سانتی‌‌گراد پس از سه ماه انبارداری کاملاً پايدار بود.
واژه‌های کلیدیکاروتنوئيدها، گوجه فرنگی، استخراج باحلال،
متن كامل [PDF 231 kb]
نحوه استناد به مقاله
Download citation data for: BibTeX | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks |  
Send citation data to: CiteULike | RefWorks |
E. Khanipour , J. Keramat , R. Shokrani . Determination of Optimum Conditions for Carotenoid Extraction from Tomatoes. JCPP. 2007; 11 (40) :289-297
URL http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-705&slc_lang=fa&sid=1
الهام خانی پور ، جواد کرامت ، رضا شکرانی . تعيين شرايط بهينه استخراج کاروتنوئيدهای گوجه فرنگی . مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1386; 11 (40) :289-297
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >
 
برگشت به فهرست نشریات دوره 11, شماره 40 - ( 1386 )
Isfahan University of Technology  - مجله توليد و فرآوري محصولات زراعي و باغي Isfahan University of Technology  - Journal of  Crop Production and Processing
Static site map - Persian site map - English site map - Created in 0.16 seconds with 668 queries by AWT YEKTAWEB 2542