@ARTICLE{Eshghi, author = {Amir, J. and Eshghi, S. and Tafazoli, E. l. and Abbaspour, N. and }, title = {Growth and Photosynthesis of Two Cultivars of Grapevine (Vitis vinifera L.) in Response to Salicylic Acid Application under Salinity}, volume = {5}, number = {17}, abstract ={کاهش اثرات منفی تنش شوری با استفاده از برخی مواد تنظیم کننده رشد گیاهی در گیاهان مختلف گزارش شده است. پژوهش حاضر به‌منظور بررسی اثرات اسید سالیسیلیک بر ویژگی­های رشدی، میزان رنگدانه­های فتوسنتزی و بازده فتوسنتز دو رقم انگور قره­شانی و تامپسون­سیدلس در شرایط تنش ناشی از مقادیر مختلف کلرید سدیم انجام شد. قلمه­های ریشه­دار شده هر دو رقم با 5 سطح شوری (شوری در محلول غذایی) صفر (شاهد)، 25، 50، 75 و 100 میلی­مولار کلرید سدیم و 4 سطح اسید سالیسیلیک (محلول­پاشی برگساره­ای) صفر (شاهد)، 100، 200 و 300 میلی‌گرم در لیتر تیمار شدند. نتایج نشان داد که بالاترین غلظت شوری (100 میلی‌مولار) همه پارامترهای رشدی و سرعت فتوسنتز خالص را کاهش داد. رقم قره‌شانی در مقایسه با رقم تامپسون­سیدلس، از میزان کلروفیل کل بالاتری برخوردار بود. میزان فتوسنتز خالص و هدایت روزنه­ای در پاسخ به شوری در هر دو رقم کاهش یافت و در رقم تامپسون­سیدلس میزان کاهش بیشتر از رقم قره‌شانی بود. میزان فتوسنتز خالص در بیشترین سطح شوری، بدون کاربرد اسید سالیسیلیک در مقایسه با تیمار شاهد در ارقام قره‌شانی و تامپسون سیدلس به‌ترتیب در حدود 2 و 4 برابر کاهش یافت، اما با کاربرد 300 میلی­گرم در لیتر اسید سالیسیلیک در سطح شوری 100 میلی­مولار، میزان فتوسنتز خالص در مقایسه با تیمار شاهد در ارقام قره‌شانی و تامپسون سیدلس به‌ترتیب حدود 2 و 5/2 برابر کاهش یافت. یافته­های این پژوهش، پیشنهاد می‌نماید که تأثیر اسید سالیسیلیک (غلظت 200 میلی­گرم در لیتر) در شرایط شوری بر رشد و فتوسنتز هر دو رقم به‌ویژه قره­شانی، مثبت بوده واین ترکیب می­تواند به‌عنوان یک تنظیم کننده رشد، باعث افزایش مقاومت گیاه به شوری گردد. }, URL = {http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2406-en.html}, eprint = {http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2406-en.pdf}, journal = {Journal of Crop Production and Processing}, doi = {10.18869/acadpub.jcpp.5.17.15}, year = {2015} }