@ARTICLE{Jowkar, author = {Bizhani, SH. and Salehi, H. and Jowkar, A. and Daneshmand, B. and }, title = { Cold Tolerance and Antioxidant Response of Poa Pratensis and Paspalum vaginatum}, volume = {5}, number = {17}, abstract ={یکی از عوامل محدود کننده کشت چمن‌ها در مناطق معتدله، دامنه تحمل سرمایی آنها می‌باشد. به‌منظور بررسی میزان تحمل به سرما و پاسخ­های فیزیولوژیک و بیوشیمیایی دو گونه چمن در برابر تنش سرما، این پژوهش به‌صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار در شرایط کنترل شده­ محیطی گلخانه در دانشکده­ کشاورزی دانشگاه شیراز انجام شد. فاکتورهای آزمایشی شامل دو گونه چمن پوآ (Poa pratensis) و چمن پاسپالوم (Paspalum vaginatum) و چهار دمای 25، 15، 5 و 5- درجه سلسیوس بودند. براساس تجزیه داده‌ها با کاهش دما میزان پرولین، قندهای محلول و فعالیت آنزیم‌های پراکسیداز، آسکوربات پراکسیداز، کاتالاز و سوپر اکسید دیسموتاز افزایش معنی‌داری داشت، اگرچه در تنش سرمایی 5- درجه سلسیوس چمن پاسپالوم کاهش معنی‌داری در فعالیت آنزیم­های آنتی‌اکسیدانی نشان داد. هم‌چنین کاهش دما باعث شد تا کیفیت ظاهری، میزان کلروفیل، نشاسته و محتوای آب چمن­ها به‌طور معنی‌داری کاهش پیدا کند. چمن پاسپالوم نسبت به چمن پوآ کاهش شدیدتری در صفات کیفیت ظاهری، میزان کلروفیل و محتوای نسبی آب سلول­ها در دمای 5- درجه سلسیوس نشان داد. براساس نتایج به‌دست آمده از این تحقیق، چمن پوآ با مکانیسم دفاعی بهتر و کارآمدتری در مقایسه با چمن پاسپالوم با تنش سرما مواجه گردید و در نتیجه به تنش سرما تحمل بیشتری نشان داد. }, URL = {http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2422-fa.html}, eprint = {http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2422-fa.pdf}, journal = {Journal of Crop Production and Processing}, doi = {10.18869/acadpub.jcpp.5.17.229}, year = {2015} }