TY - JOUR T1 - Effect of Putrescine and 1-MCP on Quality Attributes and Storage Life of Strawberry Fruits (Fragaria ananassa Cv. Selva) TT - اثر پوترسین و 1- متیل سیکلوپروپان بر خواص کیفی و عمر انبارمانی میوه توت‌فرنگی رقم "سلوا" (Fragaria ananassa Cv. Selva) JF - JCPP JO - JCPP VL - 5 IS - 17 UR - http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2426-fa.html Y1 - 2015 SP - 273 EP - 284 KW - Ethylene KW - Putrescine KW - Strawberry KW - Storage Life KW - 1-MCP N2 - تماس میوه با اتیلن یکی از دلایل مهم افزایش سرعت پیری و ضایعات پس از برداشت میوه‌ می‌باشد. بنابراین مواد ضد اتیلنی می‌توانند عمر پس از برداشت میوه توت‌فرنگی را افزایش دهند. لذا تأثیر کاربرد غلظت‌های صفر (شاهد)، 5/0، 75/0 و 1 میکرولیتر بر لیتر 1- متیل سیکلوپروپان (1- ام‌سی‌پی) و هم‌چنین پوترسین با غلظت‌های صفر (شاهد)، 5/0، 1 و 5/1 میلی‌مولار بر عمر انبارمانی میوه توت‌فرنگی رقم سلوا در دمای 1 درجه سانتی‌گراد به‌مدت بیست و یک روز بررسی شده است. این پژوهش به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی انجام شد. نتایج نشان داد که بالاترین درصد بازار پسندی، سفتی بافت میوه، اسید‌های آلی قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول و ویتامین‌ ث و کمترین مقادیر صفات پوسیدگی ظاهری، pH و شاخص مزه (TSS/TA) در تیمار 75/0 و 1 میکرولیتر بر لیتر 1- ام‌‌سی‌پی و نیز 1 و 5/1 پوترسین دیده شد. نتایج نشان دهنده تأثیر مثبت تیمارها بر عمر انبارمانی میوه توت‌فرنگی بود. نتایج این پژوهش نشان داد که استفاده از 1- ام‌سی‌پی و پوترسین می‌تواند به‌عنوان راهبرد مؤثری در تکنولوژی پس از برداشت میوه توت‌فرنگی رقم سلوا معرفی شود. M3 10.18869/acadpub.jcpp.5.17.273 ER -