RT - Journal Article T1 - Effects of Organic Acids Treatments with or without Ultra-Sonic Treatment on Increasing the Shelf Life of Fresh Cut Kiwifruit JF - JCPP YR - 2016 JO - JCPP VO - 5 IS - 18 UR - http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2464-fa.html SP - 125 EP - 138 K1 - Citric acid K1 - kiwifruit K1 - Marketability K1 - Oxalic acid K1 - Shelf life K1 - Ultra-sonic AB - عرضه میوه به‌صورت برش‌های تازه و آماده مصرف در سال‌های اخیر افزایش زیادی یافته است. میوه کیوی نیز از جمله میوه­هایی است که عرضه آن به‌صورت تازه‌بریده در سال­های اخیر روند افزایشی داشته است. آلودگی میکروبی، کاهش شدید سفتی و قهوه‌ای شدن از عوامل اصلی محدود کننده عمر قفسه­ای قطعات تازه‌بریده میوه­ها می­باشند. در این پژوهش اثر تیمارهای اسید اگزالیک و اسید سیتریک هریک در غلظت­های صفر، دو، چهار و شش میلی­مولار به‌تنهایی و یا در تلفیق با تیمار امواج فراصوت روی قطعات تازه‌بریده میوه کیوی مورد بررسی قرار گرفت. قطعات تازه‌بریده کیوی پس از اعمال تیمار، در دمای دو درجه سانتی‌گراد انبار و در زمان‌های 7 و 14 روز از انبار سرد خارج و مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که تیمارهای اسید اگزالیک و اسید سیتریک به‌طور مؤثری در مقایسه با شاهد ظاهر محصول را حفظ نموده و دارای سفتی بافت، اسید قابل تیتر، اسید آسکوربیک، مقدار فنل کل و ظرفیت آنتی­اکسیدانی بالاتر و در عین حال کلونی باکتری کمتری بودند. در بین تیمارهای اعمال شده نیز تیمارهای اسید اگزالیک در غلظت­های دو، چهار و شش میلی­مولار و اسید سیتریک در غلظت شش میلی­مولار بهتر از سایر تیمارها عمل نمودند. اعمال تیمار فراصوت به‌تنهایی با وجود کاهش بار میکروبی و حفظ بهتر ویژگی‌های آنتی­اکسیدانی تأثیر چندانی در حفظ بازارپسندی قطعات تازه‌بریده میوه کیوی نشان نداد. بنابراین اعمال تیمارهای اسیدآلی به‌صورت غوطه­وری می‌تواند در افزایش عمر قفسه­ای قطعات بریده شده میوه کیوی مورد استفاده قرار گیرد. LA eng UL http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2464-fa.html M3 10.18869/acadpub.jcpp.5.18.125 ER -