TY - JOUR T1 - Effect of Chitosan Coating on Fruit Quality and Storage Life of Sweet Lime (Citrus limetta) TT - تأثیر پوشش خوراکی کیتوزان بر حفظ کیفیت و عمر انبارمانی میوه لیمو شیرین JF - JCPP JO - JCPP VL - 5 IS - 18 UR - http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2466-fa.html Y1 - 2016 SP - 153 EP - 163 KW - Sweet lime KW - Chitosan KW - Post harvest KW - Storage life N2 - امروزه استفاده از پوشش‌های خوراکی به‌دلیل تمایل مشتریان بر خریداری محصولاتی که تازگی و طراوت خود را حفظ می‌کنند، افزایش یافته است. زیست تخریب‌پذیری، ممانعت از تبادل گازهای تنفسی، کنترل تنفس میوه­ها و سبزی­ها، بازدارندگی از تبادل ترکیبات بودار و طعم­دار و هم‌چنین حفاظت محصول در مقابل صدمات مکانیکی از جمله مهم‌ترین مزایای پوشش‌های خوراکی می‌باشند. در این پژوهش تأثیر پوشش خوراکی کیتوزان بر حفظ کیفیت و عمر انبارمانی میوه لیمو شیرین با اندازه­گیری شاخص­های فیزیکوشیمیایی میوه­ها اعم از سفتی بافت (پوست و گوشت)، اسید قابل تیتراسیون،pH ، مواد جامد محلول، ویتامین ث، درصد کاهش وزن، کلروفیل a، کلروفیل b و کلروفیل کل مورد بررسی قرار گرفت. چهار تیمار از محلول کیتوزان استفاده گردید. نتایج نشان داد که کیتوزان اثر معنی­داری بر تمامی شاخص­های اندازه­گیری شده در سطح احتمال 1 درصد داشت. میوه­های تیمار شده با کیتوزان، در طی مدت انبار سرد، سفتی (پوست و گوشت)، ویتامین ث و اسیدیته قابل تیتراسیون بیشتری از میوه­های شاهد دارا بودند. بیشترین سفتی مربوط به تیمار کیتوزان دو درصد (79/20 نیوتن) و کمترین سفتی (42/17 نیوتن) مربوط به شاهد بود. میوه‌های لیمو شیرین تیمار‌شده با کیتوزان 2 درصد دارای کمترین درصد کاهش وزن (95/5 درصد) و بیشترین میزان مواد جامد محلول (6/10 درصد)، اسید آلی (077/0 گرم در صد میلی‌لیتر) و ویتامین ث (44/59 میلی‌گرم در صد میلی‌لیتر) بوده­اند. براساس نتایج کلی این تحقیق تیمار کیتوزان ۲ درصد برای افزایش عمر قفسه­ای لیمو شیرین توصیه می شود. M3 10.18869/acadpub.jcpp.5.18.153 ER -