TY - JOUR T1 - Investigation of the Optimal Harvesting Time in Some Iranian and Mediterranean Olive Cultivars Based on Their Oil Content and Fatty Acid Compositions TT - انتخاب زمان بهینه برداشت میوه زیتون در برخی ارقام ایرانی و مدیترانه ای بر مبنای میزان روغن و ترکیب اسیدهای چرب JF - JCPP JO - JCPP VL - 6 IS - 19 UR - http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2513-fa.html Y1 - 2016 SP - 85 EP - 96 KW - Fruit harvesting KW - Fruit maturity KW - Linoleic acid KW - Oleic acid KW - Olive oil N2 - انتخاب زمان برداشت میوه­های زیتون، به‌منظور استخراج روغن عاملی کلیدی برای استخراج روغنی با کیفیت و ترکیب مطلوب و متعادل اسیدهای چرب (میزان بالای اولئیک اسید و میزان پایین پالمتیک و لینولئیک اسید)، پلی‌فنول مناسب و نیز میزان بالای روغن خواهد بود. تعیین زمان برداشت زیتون از منطقه­ای به منطقه دیگر با توجه به شرایط اقلیمی، زراعی و باردهی متفاوت است. بدین‌منظور، آزمایشی بر مبنای طرح فاکتوریل جهت تعیین مناسب‌ترین تاریخ برداشت برای دو رقم ایرانی "ماری" و "شنگه" و دو رقم خارجی"کرونیکی" و "آربکین" در منطقه طارم انجام شد. نتایج نشان داد که میزان پالمتیک، اولئیک و استئاریک اسید هم‌زمان با رسیدگی میوه کاهش و لینولئیک و پالمیتولئیک اسید افزایش می­یابد. میزان روغن نیز هم‌زمان با بلوغ میوه افزایش می­یابد. براساس اطلاعات به‌دست آمده، مناسب‌ترین زمان برداشت در سه رقم ماری، کرونیکی و آربکین 180 روز پس از گل‌دهی می­باشد. هم‌چنین مشخص شد که رقم شنگه برای روغن‌کشی، مناسب نبوده و بنابراین به­عنوان رقم کنسروی توصیه می­شود. چنان‌چه هدف از کشت این رقم، تولید کنسرو باشد، در این صورت مناسب‌ترین زمان برداشت برای این رقم 120 روز پس از گل‌دهی می­باشد که دارای بهترین پروفایل اسید چرب است. M3 10.18869/acadpub.jcpp.6.19.85 ER -