TY - JOUR T1 - Evaluation of Changes in Some Physiological Indices of Chickpea (Cicer arietinum L.) Affected by On-farm Seed Priming and Bio-fertilizers at Different Phosphorus Levels TT - بررسی تغییرات برخی شاخص های فیزیولوژیک نخود (Cicer arietinum L.) تحت‌تأثیر پرایم مزرعه ای بذر، کود‌‌ زیستی و میزان فسفر JF - JCPP JO - JCPP VL - 6 IS - 20 UR - http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2551-fa.html Y1 - 2016 SP - 25 EP - 39 KW - Barvar KW - Growth index KW - Mycorrhizae KW - Priming N2 - کود فسفر (0، و پرایمینگ (پرایم با آب معمولی و عدم پرایم) بودند.<span lang="FA" style="line-height: 80%; font-family:;" new="" b="" lotus";="" 11pt;="" roman";="" "times="" roman";"=""> نتایج نشان داد که پرایمینگ نخود تمامی شاخص­های رشد اندازه گیری شده به‌ویژه حداکثر شاخص سطح برگ، درصد همزیستی و عملکرد دانه نخود را به‌ترتیب 44، 8/6 و 27 درصد افزایش داد. کاربرد کودهای زیستی به‌خصوص کاربرد هم‌زمان مایکوریزا و بارور2 در حالت مصرف 50 درصد فسفر در مقایسه با تیمار شاهد، منجر به افزایش قابل توجه بیشتر شاخص­های رشد از جمله حداکثر شاخص سطح برگ، سرعت رشد محصول، ماده خشک کل و عملکرد دانه به‌ترتیب به‌میزان 44/27، 82/13، 15/8 و 46/29 درصد گردید. هم‌چنین نتایج این بررسی نشان داد که قارچ مایکوریزا با برقراری همزیستی با ریشه نخود، توانست مصرف کودهای فسفره در مزارع را کاهش دهد بدون آنکه عملکرد کمی و کیفی گیاه کاهش پیدا کند. M3 10.18869/acadpub.jcpp.6.20.25 ER -