%0 Journal Article %A Sarlak, F. %A Khademi, O. %A Erfani Moghadam, J. %T Effect of Ascorbic Acid, CaCl2, and Hydrogen Peroxide on Mushrooms (Agaricus bisporus) Shelf Life %J Journal of Crop Production and Processing %V 6 %N 22 %U http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2655-fa.html %R 10.18869/acadpub.jcpp.6.22.135 %D 2017 %K Bacterial incidence, Browning, Firmness, Postharvest, Weight loss, %X قارچ تکمه­ای دارای عمر انبارمانی کم بوده و قهوه­ای شدن، کاهش وزن و آلودگی میکروبی از تغییرات عمده­ای است که پس از برداشت قارچ تکمه­ای رخ می­دهد و باعث کاهش ارزش اقتصادی آن می‌شود­. بنابراین، در این پژوهش، اثر برخی از تیمارهای پس از برداشت از جمله کلرید کلسیم (3/0 و 45/0 درصد)، اسید آسکوربیک (1، 2 و 3 میلی­مولار)، و پراکسید هیدروژن یک درصد بر افزایش ماندگاری قارچ تکمه­ای بررسی شد. قارچ­ها به‌مدت دو دقیقه در تیمارهای فوق غوطه­ور شده و پس از خشک شدن در دمای آزمایشگاه، در درون ظروف پلی­اتیلنی با استفاده از پوشش سلوفان بسته­بندی و به دمای چهار درجه سانتی‌گراد منتقل شدند. برخی صفات کیفی و کمی در زمان­های هشت و 16 روز انبارداری مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد غوطه‌ور کردن در کلریدکلسیم 45/0 درصد، اسید آسکوربیک دو و سه میلی­مولار و پراکسید هیدروژن یک درصد به‌طور قابل توجهی، کیفیت بازارپسندی قارچ خوراکی تکمه­ای را حفظ و از باز شدن کلاهک آن ممانعت نمودند. تیمار کلرید کلسیم با کنترل کاهش وزن، حفظ سفتی، کاهش نشت یونی و کاهش جمعیت باکتری تیماری مؤثر در حفظ کیفیت پس از برداشت قارچ خوراکی بود. اسید آسکوربیک نیز در ممانعت از کاهش وزن تیماری بسیار مؤثر بوده و در حفظ سفتی، کاهش نشت یونی و کاهش جمعیت باکتری مؤثر نشان داد، ولی تیمار پراکسید هیدروژن تنها با کاهش شدید جمعیت باکتری به حفظ کیفیت پس از برداشت قارچ تکمه­ای کمک کرد. %> http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2655-fa.pdf %P 135-147 %& 135 %! %9 Applicable %L A-10-1-392 %+ Ilam University, Ilam, Iran. %G eng %@ 2251-8517 %[ 2017