Journal of Crop Production and Processing
نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی
Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing
http://jcpp.iut.ac.ir
1
admin
2251-8517
2251-8525
fa
jalali
1392
3
1
gregorian
2013
6
1
3
7
online
1
fulltext
fa
بهبود عمر انبارمانی سیب رقم
Improving Postharvest Storage of Apple Cv.
عمومى
General
پژوهشي
Research
<p style="DIRECTION: rtl" align="justify"> سیب یکی از مهمترین محصولات باغی کشور است و براساس الگوی تنفس و تولید اتیلن میوهای فرازگرا است. هر تیماری که بتواند از تولید اتیلن و یا از عمل آن جلوگیری کند سبب افزایش عمر انباری میوههای فرازگرا میشود. ۱ - متیل سیکلوپروپن، مادهای گازی است که در غلظتهای بسیار کم، آثار ضد اتیلنی دارد. در این تحقیق تأثیر تیمارهای ۱ - متیل سیکلوپروپن با غلظتهای (0، 25/0، 5/0، 75/0 و 1 میکرولیتر بر لیتر) بر عمر انبارمانی میوه سیب رقم گلاب کهنز بررسی شد. میوهها بعد از تیمار با ۱ - متیل سیکلوپروپن و نگهداری در سردخانه در دمای 2 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 90% در فواصل زمانی3 هفته یکبار از انبار سرد خارج شده و از نظر شاخصهایی مانند سفتی بافت، درصد کاهش وزن، اسیدیته قابل تیتراسیون و مواد جامد محلول مورد ارزیابی قرار گرفتند. آزمایش بهصورت طرح کرتهای خرد شده در زمان در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی در چهار تکرار انجام شد . نتایج نشان داد که در میوههای تیمار شده با1 - متیل سیکلوپروپن، سفتی و اسیدیته قابل تیتراسیون بهطور معنیداری بیشتر از میوههای شاهد بود. همچنین درصد کاهش وزن میوههای تیمار شده با 1- متیل سیکلوپروپن بهطور معنیداری نسبت به شاهد کمتر بود. بیشترین سفتی در تیمار 75/0 و 1 میکرولیتر بر لیتر ۱ - متیل سیکلوپروپن مشاهده شد که تفاوت معنیداری با هم نداشتند و کمترین سفتی مربوط به تیمار شاهد بود. به نظر میرسد تیمار میوهها با1-MCP بر عمر انبارمانی میوه سیب تأثیر داشته و توانسته است کیفیت میوهها را بهمدت طولانیتری حفظ کند. </p>
<p> Apple is one of the important fruit in Iran. according to respiration and ethylene production behaviors, apple classified as a climacteric fruit. Therefore, any treatments, which can inhibit or prevent the action of ethylene, they can increase the postharvest life of horticultural production. 1-methylcyclopropane (1-MCP) is one of the chemical which is environmental save and use as a very small concentrations. In this experiment, the effects of 1-MCP at concentrations of 0 (as a control), 0.25, 0.5, 0.75 and 1 µl<sup>.</sup>l<sup>-1</sup> were used in apple cv. "Golab Kohanz", a land race fruits which is cultivated from long times ago in Iran. After the 1-MCP treatment, they were moved to cold room at 2 ºC and RH of <i>ca </i>90% for 60 days. Samples were removed from the cold room and analysis for physicochemical characteristics. "Golab Kohanz" apples treated with 1-MCP showed improved fruit firmness, titratable acidity (TA), and total soluble solid after 147 days at 2ºC , compared to the control non-treated fruits. Also, treatment with 1-MCP significantly reduced the incidence of superficial scald in "Golab Kohanze". In general, 1-MCP-treated apples delay ripening during storing in cold room and increased shelf life. Overall, the results indicate that 1-MCP has tremendous potential for maintaining apple quality during storage and post storage. </p>
Apple \"Golab Kohanz\", 1-MCP, storage life.
185
194
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-62&slc_lang=fa&sid=1
H.
Etemadi Nasab
هما
اعتمادی نسب
100319475328460016732
100319475328460016732
No
Dept. of Hort. Sci., College of Agric., Isf. Univ. Technol., Isfahan, Iran.
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
F.
Amini
فریبا
امینی
f-amini@araku.ac.ir
100319475328460016733
100319475328460016733
Yes
Dept. of Biol., College of Sci., Arak Univ., Arak, Iran.
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه اراک
A. A.
Ramin
علی اکبر
رامین
100319475328460016734
100319475328460016734
No
Dept. of Hort. Sci., College of Agric., Isf. Univ. Technol., Isfahan, Iran.
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان