Journal of Crop Production and Processing
نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی
Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing
http://jcpp.iut.ac.ir
1
admin
2251-8517
2251-8525
fa
jalali
1392
7
1
gregorian
2013
10
1
3
9
online
1
fulltext
fa
مقایسه اثر 1- امسیپی و هوای کمفشار بر عمر انبارمانی میوه توتفرنگی رقم ’کاماروسا‘
Comparison of the Effect of 1-MCP and Low-Pressure Air on Shelflife of Strawberry Fruit (Fragaria ananassa cv. Camarossa)
عمومى
General
كاربردي
Applicable
توتفرنگی (Fragaria × ananassa) دارای میوههایی مطبوع و دلپسند و با ارزش غذایی زیاد است. اما به دلیل بافت نرم و فعالیت متابولیک زیاد میوه در زمان رسیدن، بسیار حساس و آسیبپذیر بوده و عمر نگهداری کوتاهی دارد. تماس میوه با اتیلن از دلایل مهم افزایش ضایعات پس از برداشت میوههاست که میتواند عمر نگهداری محصول توتفرنگی را کاهش دهد. لذا پژوهشی با هدف بررسی تأثیر تیمار 1 میکرولیتر بر لیتر 1-امسیپی و پیشتیمار هوای کمفشار به میزان 2/0 اتمسفر و مدت 2 ساعت بر خصوصیات ظاهری و فیزیکوشیمیایی میوه توتفرنگی رقم"کاماروسا" طی مدت نگهداری در انبار سرد و به صورت طرح کرتهای خرد شده در زمان در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی و در 3 تکرار انجام شد. بر اساس نتایج بهدست آمده، بیشترین مقادیر صفات بازارپسندی (90%)، سفتی میوه
(N 95/7)، اسیدهای آلی قابل تیتراسیون (g/100 cc 15/1)، ویتامین ث (mg/100 cc 13/78) و مواد جامد محلول (48/10%) و همچنین کمترین مقادیر صفات پوسیدگی ظاهری (3/13%)، اسیدیته (63/3)، و شاخص مزه (04/9) در تیمار ترکیب 1-امسیپی و هوای کمفشار وجود داشت که بیانگر تأثیر تیمارها بر کاهش سرعت تغییرات بیوشیمیایی بافت میوه است. ضمن این که ضرایب همبستگی بین همه صفات در سطح احتمال 1% معنیدار بود. اثر مثبت تیمار 1-امسیپی بر خصوصیات ظاهری و فیزیکوشیمیایی مورد مطالعه بیشتر از پیشتیمار هوای کمفشار بوده و حتی ترکیب دو تیمار نیز تفاوت معنیداری را با تیمار 1-امسیپی به تنهایی نشان نداد. در مجموع، تیمار 1-امسیپی تأثیر مطلوب بیشتری در ایجاد تأخیر در رسیدن و بهبود خصوصیات کیفی میوه توتفرنگی پس از مدت نگهداری در انبار سرد داشت.
Strawberry (Fragaria×ananassa) has tasteful, fragrant and nutritious fruits. But, because of delicate texture and high metabolic activities of the fruits at maturity, are very sensitive and easily decayed, and thus have short shelflife. Ethylene is one of the main causes of postharvest fruit losses, which could reduce the shelflife of strawberry. Therefore, an experiment was carried out to examine the effect of 1 µL/L 1-MCP treatment and low-pressure air pretreatment at 0.2 atm in 2 hours on apparent and physicochemical characteristics of strawberry fruit, cultivar Camarossa, during storage in cold store. The study was performed as split plots in time, based on complete randomized design with 3 replications. The results showed that the highest marketability (90%), fruit firmness (7.95 N), titrable organic acids (1.15 g/100 cc), vitamin C (78.13 mg/100 cc) and total soluble solids (10.48 %) and the lowest amount of apparent decay (13.3 %), acidity (3.63) and taste index (9.04) were obtained in 1-MCP and low-pressure air treatments, which shows the effect of treatments on reducing the rate of biochemical variations in fruit texture. Correlation coefficients between all treatments were significant (P≤0.01). Meanwhile, the positive effect of 1-MCP on appearance and studied physicochemical characteristics was more than low-pressure air pretreatment. Even, the combination of these two treatments had no significant difference with 1-MCp treatment alone. In general, this observation depicts the more positive and significant effect of 1-MCP treatment in delaying the maturity and improving the qualitative traits of strawberry fruits after being stored in cold storage.
پیش تیمار میوه ها، خصوصیات ظاهری، عمر پس از برداشت
Pretreatment of fruits, Apparent characteristics, Postharvest life.
189
204
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-95&slc_lang=fa&sid=1
B.
Modares
بهفر
مدرس
behfar_modares@of.iut.ac.ir
100319475328460017922
100319475328460017922
Yes
Dept. of Hort., College of Agric., Isf. Univ. of Technol., Isfahan, Iran.
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
A. A.
Ramin
علی اکبر
رامین
100319475328460017923
100319475328460017923
No
Dept. of Hort., College of Agric., Isf. Univ. of Technol., Isfahan, Iran.
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
S.
Ghobadi
سیروس
قبادی
100319475328460017924
100319475328460017924
No
Dept. of Hort., College of Agric., Isf. Univ. of Technol., Isfahan, Iran.
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
D.
Khoshbakht
داوود
خوشبخت
100319475328460017925
100319475328460017925
No
Dept. of Hort., College of Agric., Isf. Univ. of Technol., Isfahan, Iran.
گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان