Journal of Crop Production and Processing
نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی
Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing
http://jcpp.iut.ac.ir
1
admin
2251-8517
2251-8525
fa
jalali
1394
3
1
gregorian
2015
6
1
5
15
online
1
fulltext
fa
تأثیر پوشش خوراکی کیتوزان بر کیفیت و افزایش عمر پس از برداشت خیار رقم
Effects of Edible Chitosan Coating on Quality and Increasing Storage Life of Cucumber cv.
عمومى
General
پژوهشي
Research
کیتوزان ماده غیر سمی، زیست تجزیهپذیر و زیست سازگار است که میتوان از آن بهعنوان پوشش خوراکی در حفظ کیفیت و افزایش عمر پس از برداشت میوهها و سبزیجات استفاده نمود. در این تحقیق تأثیر کیتوزان با غلظتهای 0، 5/0، 1 و 2 درصد بر افزایش عمر انباری خیار رقم زمرد مورد بررسی قرار گرفت. میوهها پس از تیمار با کیتوزان و نگهداری در انکوباتور با دمای °C12 و رطوبت نسبی 90%، درفواصل زمانی 5 روز یکبار از انکوباتور خارج و از نظر شاخصهایی نظیر سفتی بافت، درصد کاهش وزن، ویتامین ث، اسیدیته قابلتیتراسیون، مواد جامد محلول و محتوی کلروفیل مورد ارزیابی قرار گرفتند. آزمایش بهصورت طرح پایه کاملاً تصادفی در قالب طرح کرتهای خرد شده در زمان در 3 تکرار انجام شد. نتایج آزمایش نشان داد که پوشش کیتوزان، جز در مورد اسیدیته قابل تیتراسیون، اثر معنیداری روی سایر شاخصهای اندازهگیری شده داشت. کمترین کاهش وزن و بیشترین سفتی در تیمار 1% کیتوزان بهدست آمد که با سایر تیمارها تفاوت معنیداری داشت. بیشترین میزان کلروفیل ( mg/g88/0 وزن تر) و ویتامین ث (mg/100ml 89/8) و کمترین میزان مواد جامد محلول (91/3 %) نیز در تیمار 1% کیتوزان بهدست آمد که با تیمار شاهد تفاوت معنیداری نشان داد. بهنظر میرسد که پوشش کیتوزان میتواند ضمن افزایش عمر انبارمانی خیار، کیفیت میوهها را بهمدت طولانیتری حفظ کند.
Chitosan, is non-toxic, biodegradable and biocompatible material, which can be used as edible coatings to maintain quality and enhance postharvest life of fruits and vegetables. In this study, the effect of chitosan at 0, 0.5, 1 and 2% concentrations on storage life of cucumber cv. "Zomorod" was investigated. After treatment and keeping in an incubator at 12 °C and 90% relative humidity, the fruits were assessed in 5-days intervals to determine parameters such as firmness, weight loss, vitamin C, titratable acidity, soluble solids and chlorophyll content. Experiment was performed as a split-plot design in time in a completely randomized design with three replications. The results of the experiment showed that chitosan coating, had a significant effect on all traits except titrable acidity. The lowest weight loss and the highest firmness were recorded with 1% chitosan treatment which significantly differed from the control. It is appeared that chitosan coatings could be used to increase the storage life of cucumber fruit and to maintain its quality for a longer period.
خیار, پوشش خوراکی, کیتوزان, عمر انبارمانی
Cucumber, Chitosan, Edible Coating, Storage life
189
198
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-246&slc_lang=fa&sid=1
M.
Ghasemi Tavallaiy
مهدی
قاسمی تولائی
100319475328460021895
100319475328460021895
No
, Department of Horticulture, Isfahan University of Technology, Isfahan, Iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
A. A.
Ramin
علی اکبر
رامین
aa-ramin@cc.iut.ac.ir
100319475328460021896
100319475328460021896
Yes
, Department of Horticulture, Isfahan University of Technology, Isfahan,Iran.
دانشکده کشاورزی، دانشگاه صنعتی اصفهان
F.
Amini
فریبا
امینی
100319475328460021897
100319475328460021897
No
Faculty of Science, Arak University, Arak, Iran
دانشکده علوم، دانشگاه اراک