Journal of Crop Production and Processing
نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی
Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing
http://jcpp.iut.ac.ir
1
admin
2251-8517
2251-8525
fa
jalali
1394
9
1
gregorian
2015
12
1
5
17
online
1
fulltext
fa
اثر پوترسین و 1- متیل سیکلوپروپان بر خواص کیفی و عمر انبارمانی میوه توتفرنگی رقم "سلوا" (Fragaria ananassa Cv. Selva)
Effect of Putrescine and 1-MCP on Quality Attributes and Storage Life of Strawberry Fruits (Fragaria ananassa Cv. Selva)
عمومى
General
پژوهشي
Research
<p><strong>تماس میوه با اتیلن یکی از دلایل مهم افزایش سرعت پیری و ضایعات پس از برداشت میوه میباشد. بنابراین مواد ضد اتیلنی میتوانند عمر پس از برداشت میوه توتفرنگی را افزایش دهند. لذا تأثیر کاربرد غلظتهای صفر (شاهد)، 5/0، 75/0 و 1 میکرولیتر بر لیتر 1- متیل سیکلوپروپان (1- امسیپی) و همچنین پوترسین با غلظتهای صفر (شاهد)، 5/0، 1 و 5/1 میلیمولار بر عمر انبارمانی میوه توتفرنگی رقم سلوا در دمای 1 درجه سانتیگراد بهمدت بیست و یک روز بررسی شده است. این پژوهش بهصورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی انجام شد. نتایج نشان داد که بالاترین درصد بازار پسندی، سفتی بافت میوه، اسیدهای آلی قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول و ویتامین ث و کمترین مقادیر صفات پوسیدگی ظاهری، </strong><strong><span dir="ltr">pH</span></strong><strong> و شاخص مزه (</strong><strong><span dir="ltr">TSS/TA</span></strong><strong>) در تیمار 75/0 و 1 میکرولیتر بر لیتر 1- امسیپی و نیز 1 و 5/1 پوترسین دیده شد. نتایج نشان دهنده تأثیر مثبت تیمارها بر عمر انبارمانی میوه توتفرنگی بود. نتایج</strong> <strong>این</strong> <strong>پژوهش نشان</strong> <strong>داد</strong> <strong>که استفاده</strong> <strong>از</strong> <strong>1- امسیپی و پوترسین میتواند</strong> <strong>بهعنوان</strong> <strong>راهبرد</strong> <strong>مؤثری</strong> <strong>در</strong> <strong>تکنولوژی</strong> <strong>پس</strong> <strong>از</strong> <strong>برداشت</strong> <strong>میوه</strong> <strong>توتفرنگی</strong> <strong>رقم</strong> <strong>سلوا</strong> <strong>معرفی</strong> <strong>شود</strong><strong><span dir="ltr">.</span></strong></p>
<p>Ethylene is an important contributor to the acceleration of fruit ripening and postharvest losses of fruit. Thus, anti ethylene substances could increase storage life of fruits. Thus the effects of 0 (control), 0.5, 0.75 and 1 µL L<sup>-1</sup> of 1-MCP and putrescine with 0 (control), 0.5, 1 and 1.5 mM on the storage life (1°C) during 21 day in strawberry fruit Cv. Selva were studied and appearance and the physicochemical characteristics of fruits were measured. A factorial experiment through complete randomized design (CRD) was used. The highest marketability, firmness, citric acid (TA), total soluble solids (TSS), vitamin C and the lowest amount of appearance decay, pH and the ratio of TSS/TA were observed in the treatment of 0.75 and 1 µL L<sup>-1</sup> of 1-MCP and 1 and 1.5 mM of putrescine. The results obtained from the experiment showed a positive effect of 1-MCP and putrescine on the storage life of strawberry. The results further showed that the use of 1-MCP and putrescine can act as an effective strategy in postharvest technology of strawberry fruit.</p>
اتیلن, پوترسین, توتفرنگی, عمر پس از برداشت, 1- امسیپی
Ethylene, Putrescine, Strawberry, Storage Life, 1-MCP
273
284
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-1-302&slc_lang=fa&sid=1
M.
Jafarpoor
مهرداد
جعفرپور
100319475328460022715
100319475328460022715
No
Islamic Azad Khorasghan University, Isfahan, Iran.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)
D.
Amini
دریاناز
امینی
100319475328460022716
100319475328460022716
No
Islamic Azad Khorasghan University, Isfahan, Iran.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)
F.
Mortezaeinejad
فروغ
مرتضایینژاد
100319475328460022717
100319475328460022717
No
Islamic Azad Khorasghan University,ر Isfahan, Iran.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)
A. R.
Gholparvar
احمدرضا
گلپرور
100319475328460022718
100319475328460022718
No
Islamic Azad Khorasghan University,ر Isfahan, Iran.
دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)
D.
Khoshbakht
داوود
خوشبخت
davod.khoshbakht@gmail.com
100319475328460022719
100319475328460022719
Yes
Isfahan University of Technology, Isfahan, Iran.
دانشگاه صنعتی اصفهان