Journal of Crop Production and Processing
نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی
Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing
http://jcpp.iut.ac.ir
1
admin
2251-8517
2251-8525
fa
jalali
1378
4
1
gregorian
1999
7
1
3
2
online
1
fulltext
fa
بررسی اثر گازدی اکسید گوگرد بر صفات کیفی و کمی انگور پس از برداشت در ارقام فخری شاهرودی و کشمشی بیدانه نگهداری شده در سردخانه
Effects of Sulfur Dioxide on Postharvest Quality and Quantity of Table Grapes cvs. "Keshmeshi Seedlesss" and "Shahroudy" in Cold Storage
عمومى
General
پژوهشي
Research
اثر مقادیر صفر، 06/0، 125/0 و 25/0 درصد گاز دی اکسید گوگرد روی صفات کمی و کیفی دو رقم انگور ایرانی کشمشی بیدانه و شاهرودی در طول دوره نگهداری در آزمایشگاهها و سردخانه گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران در سالهای 76-74، در قالب یک طرح فاکتوریل بر پایه کاملاً تصادفی در سه تکرار مورد مطالعه قرار گرفت. نتایج نشان داد که اثر گاز دی اکسید گوگرد بر پوسیدگی قارچی در سطح احتمال 1% معنیدار بود. حداکثر کنترل پوسیدگی قارچ با مصرف 25/0 درصد گاز دی اکسید گوگرد به دست آمد و اگرچه با تیمار 125/0 درصد دی اکسید گوگرد اختلاف معنیداری نشان نداد ولی با افزایش غلظت گاز دی اکسید گوگرد میزان و شدت نقاط سفید شده روی حبهها افزایش پیدا کرده، یک رابطه خطی بین شدت نقاط سفید شده و غلظت گاز دی اکسید گوگرد به دست آمد، به طوری که بیشترین نقاط سفید شده در تیمار با 25/0 درصد دی اکسید گوگرد مشاهده گردید. با افزایش طول دوره انبارداری بر میزان سفیدشدگی حبه افزوده شد. تیمار دی اکسید گوگرد همچنین روی صفات کاهش وزن، ریزش حبه و تغییر رنگ چوب خوشه اثر معنیدار داشته و از ریزش حبهها و شدت تغییر رنگ چوب خوشهها کاسته است.
<p>The effects of four levels of SO<sub>2</sub> (0.0%, 0.06%, 0.125% and 0.25%) on the qualitative and quantitative characteristics of two Persian grape cultivars “Keshmeshi seedless” and “Shahroudy” were evaluated during the cold storage in 1995-1997. This research was carried out in a factorial experiment in a completely randomized design in cold storage at the laboratory of Horticultural Department, College of Agriculture, Tehran University. </p><p>The results showed that the effect of SO<sub>2</sub> on decay was significant at 1%, and maximum control was obtained at 0.25%. No significant difference was observed when treated with 0.125% SO<sub>2</sub> However, increasing SO<sub>2</sub> concentration resulted in increased quantity and intensity of bleaching on the berries. At these increased concentrations, a linear relation was observed between bleaching on the berries and SO<sub>2</sub> concentration so that the highest bleaching occurred at a concentration of 0.25%. Increased storage periods also increased bleaching. The effect of SO<sub>2</sub> on weight loss, shattering, and rachis colour was also significant, decreasing rachis colour and shattering of berries. </p>
انگور ،دی اکسید گوگرد ، نگهداری در سردخانه
Grape, Sulfur dioxide, Cold storage
35
46
http://jcpp.iut.ac.ir/browse.php?a_code=A-10-2-60&slc_lang=fa&sid=1
Abdolhamed
Dowlati Baneh
عبدالحامد
دولتی بانه
10031947532846007219
10031947532846007219
Yes
Mesbah
Babalar
مصباح
بابالار
10031947532846007220
10031947532846007220
No
Mahmood
Okhovat
محمود
اخوت
10031947532846007221
10031947532846007221
No