دوره 2، شماره 3 - ( بهار 1391 )                   جلد 2 شماره 3 صفحات 30-29 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Yadavi A, Movahedi Dehnavi M, Kiani M. Interaction Effects of Planting Date and Weed Competition on Yield and Yield Components of Three white Bean Cultivars in Semirom. Journal of Crop Production and Processing 2012; 2 (3) :29-30
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1474-fa.html
یدوی علیرضا، موحدی دهنوی‌ محسن، کیانی ملیحه. اثر برهمکنش تاریخ کاشت و علف‌های هرز بر عملکرد و اجزای عملکرد سه رقم لوبیا سفید در سمیرم. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1391; 2 (3) :29-30

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1474-fa.html


دانشگاه یاسوج ، yadavi@ mail.yu.ac.ir
چکیده:   (25034 مشاهده)
تاریخ کاشت نامناسب و رقابت علف‌های هرز از مهم‌ترین عواملی هستند که عملکرد لوبیا را به شدت کاهش می‌دهند. لذا به منظور مطالعه تأثیر تاریخ کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد سه رقم لوبیا سفید در شرایط حضور و عدم حضور علف‌های هرز آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار در سال زراعی 1388 در شهرستان سمیرم اجرا شد. فاکتور‌های آزمایشی شامل سه سطح تاریخ کاشت (20 اردیبهشت، 4 و 19 خرداد)، سه رقم لوبیا سفید (دانشکده، پاک و شکوفا) و دو سطح آلودگی علف هرز (با و بدون علف‌های هرز) بودند. نتایج نشان داد که تاریخ کاشت، رقابت علف‌های هرز و ارقام لوبیا اثر معنی‌داری بر عملکرد و اجزای عملکرد ایجاد کردند. تأخیر 30 روزه در کاشت به ترتیب باعث کاهش 5/22، 18، 1/20 و 1/26 درصدی تعداد غلاف در بوته، تعداد دانه در غلاف، وزن صد دانه و عملکرد بیولوژیک ارقام لوبیا سفید گردید. رقابت علف‌های هرز نیز کاهش 5/13، 7/5 و 1/27 درصدی در تعداد دانه در غلاف، وزن صد دانه و عملکرد بیولوژیک را به دنبال داشت. برهمکنش تاریخ کاشت و رقابت علف‌های هرز بر عملکرد دانه نشان داد که بیشترین رقابت و کاهش عملکرد دانه (53 درصد) در تاریخ کاشت سوم به دست آمد و تأخیر در کاشت سبب افزایش تراکم و وزن خشک علف‌های هرز در مرحله گلدهی لوبیا گردید. درنهایت نتایج نشان داد که بالاترین عملکرد دانه برای رقم شکوفا در تاریخ کاشت اول و شرایط عاری از علف‌هرز به دست آمد.
متن کامل [PDF 241 kb]   (2131 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق