دوره 2، شماره 5 - ( پاییز 1391 )                   جلد 2 شماره 5 صفحات 83-71 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشکده کشاورزی، دانشگاه شیراز ، kazemin@.shirazu.ac.ir
چکیده:   (10583 مشاهده)
به منظور ارزیابی اثر کم‌آبیاری در مراحل مختلف رشد بر عملکرد و اجزای عملکرد دانه دو رقم گلرنگ، پژوهشی مزرعه‌ای در دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز در سال‌های 88-1387 و 89-1388 اجرا گردید. تیمارهای آزمایش شامل رقم در دو سطح (سینا و محلی اصفهان) به عنوان عامل اصلی، رژیم آبیاری در چهار سطح (40، 60، 80 و 100 درصد ظرفیت زراعی) به عنوان عامل فرعی و زمان اعمال کم‌آبیاری در دو سطح (مراحل رشد رویشی و زایشی) به عنوان عامل فرعی فرعی بود. نتایج نشان داد که بیشترین و کمترین عملکرد دانه به‌ترتیب در رقم سینا (3085 کیلوگرم در هکتار) و محلی اصفهان (2757 کیلوگرم در هکتار) به‌دست آمد. تغییر زمان اعمال کم‌آبیاری از مرحله رشد رویشی به زایشی، عملکرد دانه را به میزان 3/14% افزایش داد. بیشینه و کمینه عملکرد دانه به ترتیب با اعمال کم‌آبیاری در مراحل رشد زایشی و رویشی حاصل گردید. براساس نتایج تحقیق، عملکرد بهینه دانه (5100 کیلوگرم در هکتار)، با رژیم آبیاری 80% ظرفیت زراعی در مرحله رشد زایشی رقم سینا به‌دست آمد. به‌طورکلی، با کاهش میزان آب در هر مرحله از رشد، عملکرد دانه کاهش یافت، که این کاهش در رقم سینا در مراحل رشد رویشی و زایشی، به‌ترتیب از 100 به 80 و از 80 به 60 درصد ظرفیت زراعی، و در رقم محلی اصفهان در هر دو مرحله رشد، از 100 به 80 درصد، معنی‌دار بود.
متن کامل [PDF 181 kb]   (1359 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.