دوره 2، شماره 5 - ( پاییز 1391 )                   جلد 2 شماره 5 صفحات 85-95 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Jafari P, Jalali A H. Effect of Planting Pattern on Yield and Fruit Quality of Two Varietiesof Melon (Cucumis melo L.) in Varamin . JCPP. 2012; 2 (5) :85-95
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1671-fa.html
جعفری پیمان، جلالی امیرهوشنگ. تأثیر الگوی کشت بر عملکرد و کیفیت میوه دو رقم خربزه (Cucumis melo L.)در منطقه ورامین. تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1391; 2 (5) :85-95

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1671-fa.html


هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان ، jalali51@ yahoo.com
چکیده:   (6446 مشاهده)
پژوهش حاضر با هدف تعیین مناسب‌ترین فواصل کاشت (بوته و پشته) در روش کشت رایج خربزه در منطقه ورامین برای دست‌یابی به عملکرد زیاد و میوه‌های بازارپسند برنامه‌ریزی گردیده است. آزمایش به‌صورت طرح آماری نواری خرد شده با 3 تکرار در دو سال در مرکز تحقیقات کشاورزی ورامین انجام شد. عامل اصلی (عمودی) شامل چهار فاصله بوته روی ردیف (20، 40، 60 و 80 سانتی‌متر) بود که عمود بر هر بلوک به‌صورت تصادفی اعمال شد. عامل افقی شامل دو فاصله بین ردیف (عرض پشته) 5/1 و 3 متر بود که به‌صورت نواری در سرتاسر بلوک‌ها پیاده گردید. عامل فرعی نیز دو رقم خربزه زرد ایوانکی و خاتونی مشهد بود. نتایج دو ساله حاصل از تجزیه آماری صفات مورد بررسی نشان می‌دهد که ارقام مورد بررسی از نظر عملکرد و هم‌چنین درصد مواد جامد محلول در میوه اختلاف معنی‌دار داشته و رقم زرد ایوانکی با داشتن عملکردی معادل 7/38 تن در هکتار و مواد جامد محلول 68/9 درصد نسبت به رقم خاتونی برتری داشته است. بیشترین عملکرد میوه، درصد مواد جامد محلول و متوسط وزن میوه برای رقم ایوانکی در الگوی کشت 8/0×3 متر حاصل شد. اما برای رقم خاتونی، می‌توان فاصله بوته‌ها را تا 60 سانتی‌متر کاهش داد. بنابراین الگوی کشت 6/0×3 متر برای این رقم قابل توصیه است. در مجموع، رقم ایوانکی از نظر ویژگی‌های کمی و کیفی عملکرد نسبت به رقم خاتونی برتری داشت.
متن کامل [PDF 189 kb]   (1317 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق