دوره 2، شماره 5 - ( پاییز 1391 )                   جلد 2 شماره 5 صفحات 130-121 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ebrahimi Pak N A. Determination of Wheat Yield Response Factor to Deficit Irrigation at Different Growth Stages. Journal of Crop Production and Processing 2012; 2 (5) :121-130
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1674-fa.html
ابراهیمی پاک نیازعلی. تعیین ضریب واکنش عملکرد گندم به کم‌آبیاری در مراحل مختلف رشد. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1391; 2 (5) :121-130

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1674-fa.html


مؤسسه تحقیقات خاک و آب، تهران ، nebrahimipak@yahoo.com
چکیده:   (9150 مشاهده)
این پژوهش به منظور تعیین ضریب واکنش عملکرد گندم (Ky) رقم الوند نسبت به کم‌آبیاری در مراحل مختلف رشد در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با پنج تیمار آبیاری کامل(E0)، 85% ((E1، 70% (E2) و 55% (E3) تبخیر- تعرق پتانسیل گیاه گندم و بدون کاربرد آب (E4) در شش آزمایش جداگانه در مراحل رشد گیاه شامل جوانه‌زنی، پنجه‌دهی، ساقه‌دهی، گل‌دهی، شیری و خمیری دانه در سه سال زراعی در شهرکرد انجام شد. تبخیر- تعرق پتانسیل گیاه از یک لایسیمتر زه‌کش‌دار در شرایط مشابه مزرعه از نظر بافت، ساختمان خاک و کشت گیاه به‌دست آمد. پس از برداشت محصول، عملکرد دانه تعیین و ضریب واکنش گیاه گندم محاسبه شد. نتایج نشان داد که عملکرد دانه به‌طور معنی‌داری تحت تأثیر کم‌آبیاری در مراحل جوانه‌زنی، پنجه‌دهی، ساقه‌دهی، گل‌دهی و شیری دانه قرار گرفت. بیشترین و کمترین عملکرد گندم در تیمارهای آبیاری کامل و بدون کاربرد آب به‌ترتیب برابر با 6354 و 2203 کیلوگرم در هکتار حاصل شد. تبخیر– تعرق پتانسیل گیاه گندم در منطقه برابر با 641 میلی‌متر به‌دست آمد. ضرایب Ky با توجه به تیمارهای کم‌آبیاری برای مراحل جوانه‌زنی بین 55/0 تا 76/0، پنجه‌دهی بین 58/0 تا 97/0، ساقه‌دهی بین 7/0 تا 43/1، گل‌دهی بین 75/0 تا 45/1، شیری شدن بین 68/0 تا 95/0 و خمیری دانه بین 52/0 تا 58/0 تعیین گردید. به‌طور کلی، در تمام مراحل رشد گیاه، با کاهش نسبی تبخیر- تعرق، عملکرد واقعی و عملکرد نسبی گیاه کاهش می‌یابد.
متن کامل [PDF 157 kb]   (2361 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق