دوره 3، شماره 7 - ( بهار 1392 )                   جلد 3 شماره 7 صفحات 23-11 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Meerajipour M, Movahhedi Dehnavi M. Effect of Nitrogen and Cycocel on Nitrogen Content, Remobilization and Use Efficiency in Safflower under Different Planting Densities. Journal of Crop Production and Processing 2013; 3 (7) :11-23
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1800-fa.html
معراجی پور میترا، موحدی دهنوی محسن. اثر نیتروژن و سایکوسل بر محتوا، انتقال مجدد و کارایی مصرف نیتروژن گلرنگ تحت تراکم‌های مختلف کاشت . نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1392; 3 (7) :11-23

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-1800-fa.html


گروه زراعت و اصلاح نباتات، دانشکده کشاورزی، دانشگاه یاسوج ، movahhedi54@yahoo.com
چکیده:   (6716 مشاهده)

  به منظور بررسی اثر سایکوسل، نیتروژن و تراکم بر میزان، انتقال مجدد و کارایی مصرف نیتروژن گلرنگ رقم اصفهان 14 (صفه)، آزمایشی به صورت فاکتوریل خرد شده در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با سه تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزری دانشگاه یاسوج در تابستان 1389 انجام شد. عامل اصلی شامل سطوح نیتروژن (50، 100 و 150 کیلوگرم در هکتار) و سطوح تنظیم­کننده رشد سایکوسل در دو سطح (صفر و 6-10 مولار) به صورت فاکتوریل و عامل فرعی شامل تراکم کشت (20، 25 و 3/33 بوته در متر مربع) بود. نتایج نشان داد که بیشترین میزان انتقال مجدد نیتروژن (21/1%) در تیمار کاربرد سایکوسل از مصرف بیشترین میزان نیتروژن و تراکم به دست آمد. بیشترین میزان نیتروژن مصرفی در تراکم 25 بوته در متر مربع با بیشترین درصد پروتئین دانه (14%) و بیشترین مقدار میزان نیتروژن اندام­ هوایی در مرحله گل­دهی (15/2%) همراه بود. در تیمار کاربرد سایکوسل، از مصرف کمترین میزان نیتروژن و تراکم 25 بوته در متر مربع، بیشترین عملکرد دانه (3146 کیلوگرم در هکتار) و کارایی مصرف نیتروژن (9/62 کیلوگرم در کیلوگرم) به­دست آمد. به طور کلی، افزایش نیتروژن و بذر مصرفی همراه با کاربرد سایکوسل، میزان نیتروژن اندام هوایی و انتقال مجدد نیتروژن را افزایش می­دهند. هرچند در چنین شرایطی، کاهش مصرف نیتروژن با افزایش کارایی مصرف نیتروژن و عملکرد دانه همراه است.

متن کامل [PDF 226 kb]   (1085 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق