دوره 3، شماره 10 - ( زمستان 1392 )                   جلد 3 شماره 10 صفحات 111-101 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mirzakhani A, Naderi R. Changes of Endogenous Growth Regulators, IAA and ABA, During Bulb Vernalization of Lilium LA Hybrid "Ceb Dazzle". Journal of Crop Production and Processing 2014; 3 (10) :101-111
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2007-fa.html
میرزاخانی عباس، انگیز نادری روح. تغییرات تنظیم کننده‌های رشد درون‌زای ایندول استیک اسید(IAA) و ابسایسیک اسید (ABA) در خلال بهاره‌سازی هیبرید LA لیلیوم رقم Ceb Dazzle. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1392; 3 (10) :101-111

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2007-fa.html


پژوهشکده گل و گیاهان زینتی ایران ، mirz51@yahoo.com
چکیده:   (4460 مشاهده)
لیلیوم یکی از گونه‌های سوخ دار است که جهت رشد و گل‌دهی مناسب نیاز به یک دوره سرمایی دارد. این آزمایش به منظور بررسی تأثیر سرمادهی سوخ بر خصوصیات رویشی و زایشی و هم‌چنین تغییرات تنظیم‌کننده‌های رشد درون زای ایندول استیک اسید (IAA) و ابسایسیک اسید (ABA) در خلال بهاره‌سازی هیبرید LA لیلیوم رقم Ceb Dazzle طی سال‌های 1386و1387صورت پذیرفت. در این آزمایش سوخ‌های این گیاه به ترتیب در زمان‌های صفر، 2، 4، 6، 8 و10هفته در دمای 5 درجه سانتی گراد قرار گرفتند. نتایج نشان داد که سوخ‌هایی که تیمار سرمایی را دریافت نکرده بودند تولید گل نکردند. بنابراین در این رقم بهاره‌سازی سوخ‌ها جهت گل‌دهی ضروری می باشد. افزایش مدت زمان سرمادهی سوخ‌ها سبب کاهش زمان جوانه‌زنی سوخ و تعداد برگ گردید در حالی‌که تعداد گل و ارتفاع گیاه افزایش یافت. نتایج به دست آمده نشان داد که در طول دوره سرمادهی سوخ‌ها میزان ABAفلس‌های مادری به تدریج کاهش یافت. هم‌چنین میزان IAA در فلس‌های مادری و دختری با شروع سرمادهی به تدریج افزایش یافت به طوری که حداکثر میزان آن در فلس‌های دختری و در انتهای دوره بهاره‌سازی سوخ ها اندازه گیری گردید. در مرحله گل‌دهی میزان ABA در فلس‌های مادری بیش از فلس‌های دختری بود. به نظر می رسد مهم‌ترین عامل رکود در این رقم در فلس های مادری می باشد. میزان ABAفلس ها در حین رشد رویشی در کمترین مقدارخود قرار داشت و در مرحله گل‌دهی افزایش یافت.
متن کامل [PDF 219 kb]   (1237 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق