دوره 3، شماره 10 - ( زمستان 1392 )                   جلد 3 شماره 10 صفحات 255-245 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Askary M, Amini F, Jamali F. The Effects of Zinc Application on Growth, Nutrient Uptake and Antioxidant Enzyme Activity in Tomato (Lycopersicum esculentum) under Salinity stress. Journal of Crop Production and Processing 2014; 3 (10) :245-255
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2019-fa.html
عسگری مهری، امینی فریبا، جمالی فاطمه. اثرات کاربرد روی بر رشد، جذب عناصر غذایی و سیستم دفاع آنتی‌اکسیدانتی گوجه‌فرنگی(Lycopersicum esculentum L.) تحت تنش شوری. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1392; 3 (10) :245-255

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2019-fa.html


گروه زیست، دانشکده علوم، دانشگاه اراک ، m-askary@araku.ac.ir
چکیده:   (4792 مشاهده)
در این مطالعه اثرات کاربرد روی و شوری بر پارامترهای رشد، جذب مواد غذایی و فعالیت آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی گیاهان گوجه‌فرنگی در یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار، ارزیابی شد. فاکتورها شامل چهار سطح شوری (0، 45، 90 و 120 میلی‌مولار کلریدسدیم) و سه سطح سولفات‌روی (0، 5 و 10 میکرومولار) بودند. نتایج نشان داد که شوری وزن تر و خشک گیاه، مقدار روی و پتاسیم را کاهش می‌دهد، در حالی‌که با افزایش سطوح ‌کلریدسدیم، مقدار سدیم و فعالیت آنتی‌اکسیدانی افزایش پیدا کرد. هم‌چنین نتایج نشان داد که سولفات‌روی بر پارامترهای رشد، غلظت روی و پتاسیم و فعالیت آنتی‌اکسیدانی اثر مثبت داشته اما غلظت سدیم و فسفر را کاهش داد. کاربرد سولفات‌روی مخصوصاً غلظت 10 میکرومولار در گیاهان گوجه‌فرنگی تحت تنش شوری، شاخص‌های رشد، غلظت پتاسیم، درصد بازدارندگی رادیکال 1،1-دی‌فنیل-2-پیکریل‌هیدرازیل، فعالیت کاتالاز و سوپراکسیددیسموتاز را افزایش و غلظت سدیم و فسفر را کاهش داد. بیشترین مقدار وزن تر و خشک گیاه و جذب پتاسیم در گیاهان بدون تنش شوری همراه با غلظت 10 میکرومولار سولفات‌روی و کمترین مقدار این شاخص‌ها در گیاهان تحت تنش شوری 120 میلی‌مولار کلریدسدیم و بدون سولفات‌روی اندازه‌گیری شد. بنابراین روی می‌تواند کارایی و محصول گیاهان گوجه‌فرنگی تحت تنش شوری را بهبود بخشد.
متن کامل [PDF 298 kb]   (1451 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق