دوره 4، شماره 11 - ( بهار 1393 )                   جلد 4 شماره 11 صفحات 15-26 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


دانشکده علوم کشاورزی، دانشگاه گیلان ، ma_majidian@guilan.ac.ir
چکیده:   (4594 مشاهده)
به منظور بررسی اثر منبع و مقدار کود نیتروژن بر عملکرد و کیفیت ذرت شیرین، آزمایشی در سال زراعی 1389 با استفاده از طرح بلوک کامل تصادفی در سه تکرار در مزرعه پژوهشی دانشکده علوم کشاورزی دانشگاه گیلان واقع در رشت اجرا شد. عوامل مورد مطالعه شامل مقادیر و ترکیبات مختلف کود نیتروژن {شیمیایی (صفر، 46، 92 و 138 کیلوگرم در هکتار نیتروژن از منبع اوره)، تلفیقی (23 کیلوگرم نیتروژن از منبع اوره + 1 تن ورمی کمپوست، 46 کیلوگرم نیتروژن از منبع اوره + 2 تن ورمی کمپوست و 69 کیلوگرم نیتروژن از منبع اوره + 3 تن در هکتار ورمی کمپوست) و کود زیستی (2، 4 و 6 تن در هکتار ورمی کمپوست)} بود. اثر منبع و مقدار کود نیتروژن بر وزن تر بلال، عملکرد دانه کنسروی، میزان پروتئین دانه و ماده خشک قابل هضم معنی‌دار بود. با افزایش نیتروژن در تیمارهای شیمیایی، زیستی و تلفیقی، عملکرد (بلال تر و دانه)، مقدار پروتئین دانه و ماده خشک قابل هضم افزایش یافت. بیشترین عملکرد بلال تر در تیمار 69 کیلوگرم نیتروژن + 3 تن ورمی‌کمپوست معادل 9/14595 کیلوگرم در هکتار به‌دست آمد. بیشترین عملکرد علوفه تر و خشک به‌ترتیب معادل 5/18619 و 3593 کیلوگرم در هکتار در تیمار 69 کیلوگرم نیتروژن + 3 تن ورمی‌کمپوست مشاهده شد. نتایج این پژوهش نشان داد بهترین عملکرد و کیفیت دانه و علوفه ذرت شیرین، در روش تلفیقی و زیستی در شرایط آب و هوایی رشت و مناطقی با شرایط اقلیمی مشابه، مناسب‌تر خواهد بود.
متن کامل [PDF 137 kb]   (2573 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى