دوره 4، شماره 13 - ( پاييز 1393 )                   جلد 4 شماره 13 صفحات 13-1 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mohammadi M, Sayyari M. Effects of Salicylic Acid on Growth Parameters, Proline Content and Antioxidant Activity of Lettuce Plants (Lactuca sativa L.) under Saline Soil Condition. Journal of Crop Production and Processing 2015; 4 (13) :1-13
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2225-fa.html
محمدی مریم، سیاری محمد. اثر اسید سالیسیلیک بر ویژگی‌های رشدی، محتوای پرولین و فعالیت آنتی اکسیدانی گیاه کاهو (Lactuca sativa L.) در شرایط شوری خاک. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1393; 4 (13) :1-13

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2225-fa.html


دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا، همدان ، sayyari_m@yahoo.com
چکیده:   (4444 مشاهده)
تنش شوری یکی از مهم‌ترین عوامل محدودکننده تولید محصولات کشاورزی است. به منظور بررسی اثر کاربرد اسید سالیسیلیک بر ویژگی‌های رشد گیاه کاهو، پژوهشی در سال 1389 در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام با استفاده از آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 3 تکرار انجام شد. فاکتورهای مورد بررسی در این تحقیق شامل 3 سطح تنش شوری شامل 0، 75 و 150 میلی‌مولار کلرید سدیم و 4 غلظت اسید سالیسیلیک شامل0، 25/0، 5/0 و 1 میلی‌مولار بودند. نتایج حاصل از تجزیه واریانس داده‌‌ها نشان داد که اسید سالیسیلیک به‌طور معنی‌داری ویژگی‌های رشدی گیاه را در شرایط تنش افزایش داده و اثر سوء تنش شوری بر گیاه را کاهش داده است. با افزایش شدت تنش میزان پرولین، محتوای مالون دی آلدهید و فعالیت آنتی اکسیدانی افزایش اما ویژگی‌های رشدی کاهش یافتند. افزایش غلظت اسید سالیسیلیک باعث افزایش کلیه ویژگی‌های اندازه‌گیری شده غیر از محتوای مالون دی آلدهید شد. در کل، تیمار اسید سالیسیلیک با افزایش محتوای پرولین و فعالیت آنتی اکسیدانی و نیز کاهش پراکسیده شدن چربی-های غشای سلولی سبب کاهش آثار سوء تنش شوری بر گیاه کاهو شد.
متن کامل [PDF 247 kb]   (2177 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق