دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1396 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 73-87 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.jcpp.7.2.73

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rasouli-Sadaghiani M, Moghaddas Gerani M, Ashrafi Saeidlou S, Sepehr E. Effect of Different Calcium Sources Application on Antioxidant, Enzymatic Activity and Qualitative Characteristics of Apple (Malus domestic) . JCPP. 2017; 7 (2) :73-87
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2302-fa.html
رسولی صدقیانی میرحسن، مقدس گرانی محمد، اشرفی سعیدلو ساناز، سپهر ابراهیم. تأثیر کاربرد منابع مختلف کلسیمی بر فعالیت آنتی‌اکسیدانی، آنزیمی و خصوصیات کیفی سیب (Malus domestica) . مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1396; 7 (2) :73-87

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2302-fa.html


دانشیار دانشگاه ارومیه ، m.rsadaghiani@urmia.ac.ir
چکیده:   (236 مشاهده)

بهمنظور بررسی تأثیر نمکهای مختلف کلسیمی در بهبود فعالیت آنزیمی و خصوصیات کیفی سیب قرمز، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی اجرا گردید. درختان سیب با نمک­های CaCl2، CaO،Ca-EDTA  و Ca(NO3)2 با غلظت 7/0 درصد در 5 فاصله زمانی 20 روزه از اواخر خرداد (فندقی شدن میوه­ها) تا اوایل مهر ماه محلول­پاشی شدند. میوه­ها پس از برداشت بهمدت 150 روز در سردخانه در شرایط استاندارد نگهداری گردیدند. نیتروژن، فسفر، پتاسیم، کلسیم، منیزیم، آسکوربیک اسید، مواد جامد محلول، سفتی میوه، اسیدیته کل، فعالیت آنزیم کاتالاز و میزان فعالیت آنتیاکسیدانی کل در زمان برداشت، 50، 100 و 150 روز پس از برداشت اندازه­گیری شدند. نتایج نشان داد که اثر محلول­پاشی بر میزان فعالیت آنزیم کاتالاز، آنتی اکسیدان کل، pH، مواد جامد محلول، اسیدیته کل، کلسیم، سفتی و آسکوربیک اسید معنی­دار بود. به­طوریکه در پایان دوره انبارمانی، مقدار کلسیم در تیمارهای محلول­پاشی شده با کلات ­کلسیم، کلرید ­کلسیم، نیترات­ کلسیم و اکسید­ کلسیم در مقایسه با شاهد به­ترتیب 5/77، 5/27، 3/22 و 1/10 درصد افزایش نشان داد. فعالیت آنزیم کاتالاز در تیمار محلول­پاشی شده با کلات کلسیم در پایان دوره انبارمانی نسبت به شاهد 8/91 درصد افزایش یافت. بالاترین مقدار آسکوربیک اسید نیز در پایان دوره انبارمانی 150 روزه، در تیمار محلول­پاشی شده با کلات کلسیم، (mg 100 g Fw-1) 04/6 بود. بهطورکلی چنین استنباط می­شود که محلول­پاشی با Ca-EDTA در مقایسه با سایر نمکهای کلسیمی می­تواند در بهبود و حفظ بسیاری از خواص کیفی میوه و افزایش فعالیت آنزیمی و آنتی­اکسیدانی، در طول دوره انبارمانی تأثیر معنی­داری داشته باشد

متن کامل [PDF 1158 kb]   (181 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف