دوره 5، شماره 15 - ( بهار 1394 )                   جلد 5 شماره 15 صفحات 153-143 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Abbasifar A R, Dashti F, Chehregani A. Flowering and the Pollen Fertility in Iranian Garlic Clones. Journal of Crop Production and Processing 2015; 5 (15) :143-153
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2331-fa.html
عباسی‌فر احمدرضا، دشتی فرشاد، چهرگانی عبدالکریم. مطالعه گل‌دهی و باروری دانه گرده در هم‌گروه‌های سیر ایرانی. نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1394; 5 (15) :143-153

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2331-fa.html


دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا ، dashti1350@yahoo.com
چکیده:   (4607 مشاهده)
سیر (Allium sativum L.) به‌دلیل عقیم بودن، توانایی تولید بذر را ندارد. جهت مطالعه گل‌دهی و تعیین باروری دانه گرده، تعداد 68 هم‌گروه سیر از نقاط مختلف ایران جمع‌آوری و در سال‌های زراعی 90-1389 و 91-1390 در مزرعه تحقیقاتی گروه باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه همدان مورد بررسی قرار گرفتند. برای تشخیص باروری گرده در هم‌گروه‏های سیر ایرانی از نشانگر اختصاصی RAPD، آزمون‌ جوانه‌زنی دانه گرده، تشخیص زنده بودن گرده توسط استوکارمین و کاشت میوه و کیسه جنینی در محیط‌های کاشت مصنوعی استفاده گردید. نتایج نشان داد تعداد 37 هم‌گروه‌ سیر ایرانی توانایی ایجاد ساقه گل‌دهنده و تولید گل‌آذین را داشتند. رنگ پذیری دانه‌های گرده با استفاده از استوکارمین در محدوده‌ای بین حداقل 5/0 تا حداکثر 20 درصد قرار گرفت که نشانگر عدم زنده بودن دانه‌های گرده می‌باشد. عدم تشکیل دو نشانگر ویژه OPJ121300 و OPJ121700 در همه هم‌گروه‌ها و عدم رشد دانه گرده در محیط کشت، عقیمی دانه گرده را در هم‌گروه‌های سیر ایرانی به‌کار رفته در این آزمایش ثابت نمود. زنده ماندن میوه و کیسه جنینی به‌مدت بیش از دو ماه در محیط کشت، می‌تواند نشان‌دهنده سلامت و توانایی آنها برای انجام لقاح با دانه گرده زایا باشد.
متن کامل [PDF 336 kb]   (1568 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق