دوره 5، شماره 18 - ( زمستان 1394 )                   جلد 5 شماره 18 صفحات 114-105 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


دانشگاه گیلان ، a_isapareh@yahoo.com
چکیده:   (5126 مشاهده)

زرد شدن زودهنگام برگ قبل از ریزش گلبرگ‌ها در گل‌های شاخه‌بریده آلسترومریا مهم‌ترین عامل محدود کننده عمر پس از برداشت این گل است. در این پژوهش، گل شاخه‌بریده آلسترومریای رقم بریدال به‌مدت 24 ساعت با محلول‌هایی شامل جیبرلیک اسید و بنزیل آدنین و اسانس طبیعی کارواکرول در غلظت‌های 50 و 100 میلی‌گرم در لیتر، 5 -‌ سولفو سالیسیلیک اسید در دو غلظت 1 و 5/1 میلی‌مولار و ساکارز در دو غلظت 5 و 10 درصد تیمار شدند. اتانول و آب مقطر نیز به‌عنوان شاهد مورد استفاده قرار گرفتند. پس از تیمار، گل‌ها در آب مقطر قرار داده شدند. صفاتی مانند ماندگاری گل و برگ، وزن تر نسبی، جذب آب، میزان کلروفیل و کاروتنوئید برگ مورد ارزیابی قرار گرفتند. بر طبق نتایج تیمارهای جیبرلیک اسید 50 و 100 میلی­گرم در لیتر بیشترین تأثیر را در به تأخیر انداختن پیری گل‌ها به‌ترتیب با 33/3 و 3 روز در مقایسه با تیمار شاهد نشان دادند. وزن تر نسبی و جذب آب نیز در این تیمارها نسبت به سایر تیمارها بیشتر بود. در تیمارهای جیبرلیک اسید 50 و 100 میلی‌گرم در لیتر، بنزیل آدنین 100 میلی‌گرم در لیتر و 5 - سولفوسالیسیلیک اسید 5/1 میلی­مولار، زردی برگ، دیرتر از سایر تیمارها اتفاق افتاد. هم‌چنین در این تیمارها میزان کلروفیل نسبت به سایر تیمارها بیشتر بود. برعکس میزان کاروتنوئید نسبت به شاهد کمتر بود. در مجموع، کیفیت و ماندگاری گل‌های شاخه‌بریده آلسترومریا رقم بریدال در تیمار جیبرلیک اسید 50 و 100 میلی‌گرم در لیتر بیشتر از سایر تیمارها افزایش یافت.

متن کامل [PDF 292 kb]   (1192 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.