امروزه استفاده از پوششهای خوراکی بهدلیل تمایل مشتریان بر خریداری محصولاتی که تازگی و طراوت خود را حفظ میکنند، افزایش یافته است. زیست تخریبپذیری، ممانعت از تبادل گازهای تنفسی، کنترل تنفس میوهها و سبزیها، بازدارندگی از تبادل ترکیبات بودار و طعمدار و همچنین حفاظت محصول در مقابل صدمات مکانیکی از جمله مهمترین مزایای پوششهای خوراکی میباشند. در این پژوهش تأثیر پوشش خوراکی کیتوزان بر حفظ کیفیت و عمر انبارمانی میوه لیمو شیرین با اندازهگیری شاخصهای فیزیکوشیمیایی میوهها اعم از سفتی بافت (پوست و گوشت)، اسید قابل تیتراسیون،pH ، مواد جامد محلول، ویتامین ث، درصد کاهش وزن، کلروفیل a، کلروفیل b و کلروفیل کل مورد بررسی قرار گرفت. چهار تیمار از محلول کیتوزان استفاده گردید. نتایج نشان داد که کیتوزان اثر معنیداری بر تمامی شاخصهای اندازهگیری شده در سطح احتمال 1 درصد داشت. میوههای تیمار شده با کیتوزان، در طی مدت انبار سرد، سفتی (پوست و گوشت)، ویتامین ث و اسیدیته قابل تیتراسیون بیشتری از میوههای شاهد دارا بودند. بیشترین سفتی مربوط به تیمار کیتوزان دو درصد (79/20 نیوتن) و کمترین سفتی (42/17 نیوتن) مربوط به شاهد بود. میوههای لیمو شیرین تیمارشده با کیتوزان 2 درصد دارای کمترین درصد کاهش وزن (95/5 درصد) و بیشترین میزان مواد جامد محلول (6/10 درصد)، اسید آلی (077/0 گرم در صد میلیلیتر) و ویتامین ث (44/59 میلیگرم در صد میلیلیتر) بودهاند. براساس نتایج کلی این تحقیق تیمار کیتوزان ۲ درصد برای افزایش عمر قفسهای لیمو شیرین توصیه می شود.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |