دوره 5، شماره 18 - ( زمستان 1394 )                   جلد 5 شماره 18 صفحات 163-153 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


دانشگاه صنعتی اصفهان ، aa.ramin@cc.iut.ac.ir
چکیده:   (4201 مشاهده)

امروزه استفاده از پوشش‌های خوراکی به‌دلیل تمایل مشتریان بر خریداری محصولاتی که تازگی و طراوت خود را حفظ می‌کنند، افزایش یافته است. زیست تخریب‌پذیری، ممانعت از تبادل گازهای تنفسی، کنترل تنفس میوه­ها و سبزی­ها، بازدارندگی از تبادل ترکیبات بودار و طعم­دار و هم‌چنین حفاظت محصول در مقابل صدمات مکانیکی از جمله مهم‌ترین مزایای پوشش‌های خوراکی می‌باشند. در این پژوهش تأثیر پوشش خوراکی کیتوزان بر حفظ کیفیت و عمر انبارمانی میوه لیمو شیرین با اندازه­گیری شاخص­های فیزیکوشیمیایی میوه­ها اعم از سفتی بافت (پوست و گوشت)، اسید قابل تیتراسیون،pH ، مواد جامد محلول، ویتامین ث، درصد کاهش وزن، کلروفیل a، کلروفیل b و کلروفیل کل مورد بررسی قرار گرفت. چهار تیمار از محلول کیتوزان استفاده گردید. نتایج نشان داد که کیتوزان اثر معنی­داری بر تمامی شاخص­های اندازه­گیری شده در سطح احتمال 1 درصد داشت. میوه­های تیمار شده با کیتوزان، در طی مدت انبار سرد، سفتی (پوست و گوشت)، ویتامین ث و اسیدیته قابل تیتراسیون بیشتری از میوه­های شاهد دارا بودند. بیشترین سفتی مربوط به تیمار کیتوزان دو درصد (79/20 نیوتن) و کمترین سفتی (42/17 نیوتن) مربوط به شاهد بود. میوه‌های لیمو شیرین تیمار‌شده با کیتوزان 2 درصد دارای کمترین درصد کاهش وزن (95/5 درصد) و بیشترین میزان مواد جامد محلول (6/10 درصد)، اسید آلی (077/0 گرم در صد میلی‌لیتر) و ویتامین ث (44/59 میلی‌گرم در صد میلی‌لیتر) بوده­اند. براساس نتایج کلی این تحقیق تیمار کیتوزان ۲ درصد برای افزایش عمر قفسه­ای لیمو شیرین توصیه می شود.

متن کامل [PDF 639 kb]   (3184 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.