دوره 7، شماره 1 - ( بهار 1396 )                   جلد 7 شماره 1 صفحات 31-42 | برگشت به فهرست نسخه ها



DOI: 10.18869/acadpub.jcpp.7.1.31

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Dehnavi A, Rezaei M, Hokmanadi H, Ghorbani H. Effects of Ethephon and soybean oil on the time of flowering of two apricot varieties from Shahrood, Iran. JCPP. 2017; 7 (1) :31-42
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2486-fa.html
دهنوی آسیه، رضائی مهدی، حکم آبادی حسین، قربانی قوژدی حسن. تأثیر اتفن و روغن سویا بر زمان گلدهی دو واریته زردآلوی شاهرودی. مجله توليد و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1396; 7 (1) :31-42

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2486-fa.html


استادیار گروه علوم باغبانی دانشگاه صنعتی شاهرود ، mhrezaei@shahroodut.ac.ir
چکیده:   (494 مشاهده)

به منظور به تأخیر انداختن زمان گلدهی در درختان زردآلو جهت کاهش احتمال خطر سرمازدگی بهاره، آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار در دانشکده کشاورزی دانشگاه شاهرود در سال‌های 94-1393 انجام گرفت. در این آزمایش اثر محلولپاشی با روغن سویا (10 و 15 درصد) و اتفن (100 و 200 میلی گرم در لیتر) و ترکیب روغن سویا (15درصد) و اتفن 200 میلی‌گرم در لیتر در واریته زود گل رجبعلی و دیرگل خیوه‌ای مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که درختان محلولپاشی شده با روغن سویا، تنها  با یک روز اختلاف  نسبت به شاهد در هر دو رقم شکوفا شدند. بیشترین تأخیر در آغاز گلدهی و تمام‌گل در محلولپاشی روغن سویا 15درصد و تیمار اتفن 200 میلی‌گرم در لیتر به ترتیب با نه و هشت روز اختلاف نسبت به شاهد در رقم رجبعلی مشاهده شد و این در حالی بود که حداکثر تأخیر در آغاز گلدهی و تمام گل در رقم خیوه‌ای به میزان چهار و پنج روز در غلظت‌های 100 و 200 میلی‌گرم در لیتر اتفن بود. میزان سرمازدگی در درختان تیمار نشده نسبت به درختان تیمار شده با اتفن به طور معنی‌داری بیشتر بود. در میزان تشکیل میوه اولیه و ثانویه در زمان کاربرد اتفن و روغن سویا نسبت به شاهد افزایش معنی‌داری مشاهده شد. نتایج نشان داده که واریته زود گل زردآلو (رجبعلی) با نیاز سرمایی پایین تر بیشتر از واریته دیرگل تر (خیوه ای) تحت تأثیر تیمار اتفن قرار می گیرد.

متن کامل [PDF 1397 kb]   (176 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
کد امنیتی را در کادر بنویسید

ارسال پیام به نویسنده مسئول


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2015 All Rights Reserved | Isfahan University of Technology - Journal of Crop Production and Processing

Designed & Developed by : Yektaweb

تحت نظارت وف بومی آسپا-وف