دوره 6، شماره 19 - ( بهار 1395 )                   جلد 6 شماره 19 صفحات 96-85 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و ، hosseini@nigeb.ac.ir
چکیده:   (3344 مشاهده)

انتخاب زمان برداشت میوه­های زیتون، به‌منظور استخراج روغن عاملی کلیدی برای استخراج روغنی با کیفیت و ترکیب مطلوب و متعادل اسیدهای چرب (میزان بالای اولئیک اسید و میزان پایین پالمتیک و لینولئیک اسید)، پلی‌فنول مناسب و نیز میزان بالای روغن خواهد بود. تعیین زمان برداشت زیتون از منطقه­ای به منطقه دیگر با توجه به شرایط اقلیمی، زراعی و باردهی متفاوت است. بدین‌منظور، آزمایشی بر مبنای طرح فاکتوریل جهت تعیین مناسب‌ترین تاریخ برداشت برای دو رقم ایرانی "ماری" و "شنگه" و دو رقم خارجی"کرونیکی" و "آربکین" در منطقه طارم انجام شد. نتایج نشان داد که میزان پالمتیک، اولئیک و استئاریک اسید هم‌زمان با رسیدگی میوه کاهش و لینولئیک و پالمیتولئیک اسید افزایش می­یابد. میزان روغن نیز هم‌زمان با بلوغ میوه افزایش می­یابد. براساس اطلاعات به‌دست آمده، مناسب‌ترین زمان برداشت در سه رقم ماری، کرونیکی و آربکین 180 روز پس از گل‌دهی می­باشد. هم‌چنین مشخص شد که رقم شنگه برای روغن‌کشی، مناسب نبوده و بنابراین به­عنوان رقم کنسروی توصیه می­شود. چنان‌چه هدف از کشت این رقم، تولید کنسرو باشد، در این صورت مناسب‌ترین زمان برداشت برای این رقم 120 روز پس از گل‌دهی می­باشد که دارای بهترین پروفایل اسید چرب است.

متن کامل [PDF 305 kb]   (1562 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.