دوره 7، شماره 3 - ( پاييز 1396 )                   جلد 7 شماره 3 صفحات 78-63 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان. واحد یاسوج. دانشگاه آزاد اسلامی واحد یاسوج ، m.hosseini.farahi@gmail.com
چکیده:   (3003 مشاهده)

به‌منظور بررسی تأثیر ژل آلوئه‌ورا، اسید سالیسیلیک و تیمار آب­گرم بر کاهش پوسیدگی و بهبود ویژگی­های کیفی پس ­از ­برداشت میوه لیموشیرین، آزمایشی به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با هشت تیمار و چهار تکرار در سال 1394 انجام گرفت. تیمارها شامل ژل آلوئه‌ورا در غلظت­های صفر، 25 و 50 درصد، اسید سالیسیلیک در غلظت­های 5/1 و 3 میلی­مولار و آب­ گرم در دماهای 35، 45 و 55 درجه سانتی­گراد بود. میوه­ها به‌مدت 60 روز در انبار با دمای 20 درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 90 - 85 درصد نگهداری و هر 15 روز یک‌بار نمونه­برداری از صفات مورد نظر صورت گرفت. صفاتی از قبیل درصد کاهش وزن، درصد پوسیدگی، درصد قهوه­ای شدن پوست میوه، درصد مواد جامد محلول، درصد اسیدیته، pH و شدت رنگ پوست میوه (a*, b* and l*) اندازه­گیری گردید. براساس نتایج با گذشت زمان انبارداری صفاتی از قیبل درصد کاهش وزن، درصد پوسیدگی و درصد قهوه­ای شدن میوه افزایش یافت. کمترین درصد کاهش وزن (64/7)، درصد پوسیدگی (9/14) و درصد قهوه­ای شدن (81/2) در میوه­های تیمار شده با اسید سالیسیلیک و ژل آلوئه‌ورا در مقایسه با میوه­های تیمار نشده مشاهده گردید. همچنین میوه­های تیمار شده با اسید سالیسیلیک و ژل آلوئه­ورا، رنگ مناسب‌تری در مقایسه با سایر تیمارها نشان دادند. به‌طورکلی کاربرد اسید سالیسیلیک سه میلی‌مولار و ژل آلوئه‌ورا 25% در جهت بهبود صفات کیفی و ماندگاری میوه لیموشیرین پیشنهاد می­گردد.
 

متن کامل [PDF 1177 kb]   (2486 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.