خشکسالیهای پیدرپی و کاهش نسبی کیفیت منابع آب و خاک (شوری و سمیّت برخی از عناصر غذایی مانند بور) چالشی جدی برای پرورش میوههای گرمسیری همچون انبه در استان هرمزگان است. انتظار میرود استفاده از برخی از عناصر غذایی مانند سیلیسیوم سبب تعدیل بخشی از این مشکلات شود. در این راستا، آزمایشی با شش سطح بور (صفر، 5، 10، 20، 40 و 80 میلیگرم بور در کیلوگرم خاک از منبع اسید بوریک) و چهار سطح سیلیسیوم (صفر، 70، 140 و 280 میلیگرم سیلیسیوم در کیلوگرم خاک از منبع سیلیکات سدیم) روی دانهالهای جوان انبه انجام پذیرفت. نتایج نشان داد که کاربرد بور در سطح 80 میلیگرم بور درکیلوگرم خاک بر همه صفات رویشی اندازهگیری شده گیاهی تأثیری معنیدار داشت؛ بهطوری که وزن خشک برگ، ساقه و ریشه را بهترتیب 66، 4/57 و 8/58 درصد کاهش داد. افزایش کاربرد بور شاخص کلروفیل را کاهش داد، اما کاربرد سیلیسیوم میزان آن را افزایش داد. کاربرد سیلیسیوم، در همه سطوح بور، میزان پرولین و قند احیا کننده در گیاه را افزایش داد.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |