دوره 8، شماره 4 - ( زمستان 1397 )                   جلد 8 شماره 4 صفحات 15-1 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ghoreishi M, Hosseini Y, Maftoon M. The Interaction Effects of Using Boron and Silicon on the Growth, Chlorophyll Index and Osmolytes Accumulation in Young Mango Seedlings. Journal of Crop Production and Processing 2019; 8 (4) :1-15
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2591-fa.html
قریشی مریم، حسینی یعقوب، مفتون منوچهر. اثرات برهمکنش بور و سیلیسیوم بر رشد، شاخص کلروفیل و تجمع اسیمولیتها در اندام‌های مختلف دانهال‌های جوان انبه . نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1397; 8 (4) :1-15

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2591-fa.html


مرکز تحقیقات وآموزش کشاورزی و منابع طبیعی هرمزگان ، yaaghoob.hosseini@yahoo.com
چکیده:   (2490 مشاهده)

خشکسالی‌های پی‌درپی و کاهش نسبی کیفیت منابع آب و خاک (شوری و سمیّت برخی از عناصر غذایی مانند بور) چالشی جدی برای پرورش ‌میوه‌های گرمسیری همچون انبه در استان هرمزگان است. انتظار میرود استفاده از برخی از عناصر غذایی مانند سیلیسیوم سبب تعدیل بخشی از این مشکلات شود. در این راستا، آزمایشی با شش سطح بور (صفر، 5، 10، 20، 40 و 80 میلی‌گرم بور در کیلوگرم خاک از منبع اسید بوریک) و چهار‌ سطح سیلیسیوم‌ (صفر، 70، 140 و 280 میلی‌گرم سیلیسیوم در کیلوگرم خاک از منبع سیلیکات سدیم) روی دانهالهای جوان انبه انجام پذیرفت. نتایج نشان داد که کاربرد بور در سطح 80 میلی‌گرم بور درکیلوگرم خاک بر همه صفات رویشی اندازه‌گیری شده گیاهی تأثیری معنی‌‌دار داشت؛ به‌طوری ‌که وزن خشک برگ، ساقه و ریشه را به‌ترتیب 66، 4/57 و 8/58 درصد کاهش داد. افزایش کاربرد بور شاخص کلروفیل را کاهش داد، اما کاربرد سیلیسیوم میزان آن را افزایش داد. کاربرد سیلیسیوم، در همه سطوح بور، میزان پرولین و قند احیا کننده در گیاه را افزایش داد.

واژه‌های کلیدی: انبه، بور، ترکیبات شیمیایی، رشد، سیلیسیوم
متن کامل [PDF 1565 kb]   (892 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق