دوره 9، شماره 2 - ( 5-1398 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 51-41 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


دانشگاه هرمزگان ، srastegar2008@gmail.com
چکیده:   (1910 مشاهده)

با توجه به افزایش تقاضای مصرف‌کنندگان محصولات آماده مصرف، اخیراً استفاده از فناوری نانو برای بهبود کیفیت و افزایش ماندگاری برش‌های تازه میوه‌ها و سبزی‌ها، مورد توجه قرار گرفته است. در این پژوهش، تأثیر ظروف پلی‌پروپیلن محتوی نانوامولسیون سیلیکونی تهیه شده از شرکت نانوبسپار ایتک، بر شاخص‌های کمی و کیفی پس از برداشت آریل‌های انار رقم "رباب- نی‌ریز" و "ملس- نی‌ریز" پس از 30 روز نگهداری در دمای پنج درجه‌ سانتی‌گراد بررسی شد. بدین منظور مقدار مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون، فنل، آسکوربیک اسید، فعالیت آنتی‌اکسیدانی، آنتوسیانین کل، شاخص طعم و ارزیابی حسی (تست پانل) در فاصله زمانی شش روز یک‌بار ارزیابی شدند. بر اساس نتایج به‌دست آمده رقم‌های مورد بررسی از نظر خصوصیات کیفی به‌ویژه آنتوسیانین تفاوت قابل توجهی نشان دادند. در هر دو رقم محتوای فنل کل، آسکوربیک اسید، آنتوسیانین و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی به‌تدریج با گذشت زمان کاهش یافت. هر چند از نظر شاخص طعم تفاوت معنی‌داری بین نمونه‌های بسته‌بندی نانو و شاهد مشاهده نشد، اما سایر صفات تفاوت قابل توجهی را نشان دادند. در هر دو رقم آریل‌های بسته‌بندی شده حاوی نانوذرات دارای محتوای فنل، آسکوربیک اسید، آنتوسیانین و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی بالاتری بودند. در پایان آزمایش آریل‌های رقم رباب بسته‌بندی شده در ظروف نانو دارای بازارپسندی بیشتری بودند. این نتایج نشان می‌دهد که بسته‌بندی نانو یک روش امیدبخش در حفظ کیفیت، افزایش ماندگاری و بازارپسندی اناردانه در مدت30 روز نگهداری است.

متن کامل [PDF 1318 kb]   (786 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.