دوره 8، شماره 2 - ( تابستان 1397 )                   جلد 8 شماره 2 صفحات 78-61 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Karimi R, Koulivand M, Rasouli M. The Effect of Foliar Application of Urea and Iron Chelate on Fruit Set,Yield, Quality and Nutritional Indices of Grape . Journal of Crop Production and Processing 2018; 8 (2) :61-78
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2677-fa.html
کریمی روح الله، کولیوند محمد، رسولی موسی. اثر کاربرد برگی اوره و کلات‌آهن بر تشکیل میوه، عملکرد و شاخص‌های کیفی و تغذیه‌ای انگور . نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1397; 8 (2) :61-78

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2677-fa.html


دانشگاه ملایر و عضو گروه به زراعی انگور، پژوهشکده انگور و کشمش، دانشگاه ملایر ، Rouholahkarimi@gmail.com
چکیده:   (2543 مشاهده)
کوددهی یکی از اصول مدیریتی مهم در تاکداری نوین است که با تأثیر مستقیم بر میزان تولید و کیفیت نهایی انگور و کشمش نقش مهمی در بهبود اقتصاد تاکداران دارد. تغذیه برگی یک روش سریع و کارآمد جهت تأمین نیاز غذایی تاک به‌ویژه در مراحل بحرانی رشد است. در این پژوهش اثر کاربرد برگی اوره و کلات آهن (Fe-EDDHA) هرکدام در سه سطح 0، 5/0 و 1 درصد به‌صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی در یک قطعه تاکستان بیدانه­سفید 10 ساله واقع در روستای بهاره ملایر در سال 95-1394 اجرا شد. محلول­پاشی طی سه مرحله شامل یک هفته قبل از شکوفایی گل­ها، دو و پنج هفته بعد از ریزش جام گل­ها انجام شد. میوه­ها در هفته چهارم شهریورماه مطابق با شاخص بلوغ برداشت و برخی صفات کمی و کیفی میوه اندازه­گیری شد. بیشترین درصد تشکیل میوه و عملکرد مربوط به تاک‌های تیمار شده با اوره یک درصد در ترکیب با آهن یک درصد و کمترین این شاخص­ها مربوط به تاک­های شاهد بود. برخلاف اسیدیته قابل تیتر، بیشترین محتوای مواد جامد محلول در تاک­های تیمار شده با سطح آهن یک درصد مشاهده شد که البته با تاک­های تیمار شده با آهن در ترکیب با اوره 5/0 درصد و یک درصد اختلاف معنی­داری نداشت که حاکی از نقش کلیدی آهن در افزایش محتوای قند میوه است. اثر متقابل اوره و آهن بر فلاونوئید، فنول­کل، آنتوسیانین و اسید اسکوربیک در سطح احتمال یک درصد معنی­دار شد. محتوای فنول­کل در تاک­های تیمار شده با سطوح  آهن 5/0 درصد و یک درصد به‌تنهایی بیشترین بود. بیشترین محتوای فلاونوئید در تیمار ترکیبی اوره 5/0 درصد در ترکیب با آهن یک درصد مشاهده شد. تجمع آنتوسیانین میوه در تاک­های تیمار شده با آهن یک درصد بیش از سایر تیمارهای کودی بود. نتایج نشان داد که برای دستیابی به حداکثر عملکرد ترکیب کودی اوره و آهن یک درصد و برای دستیابی به کیفیت بیشتر ترکیب سطح متوسط اوره (5/0 درصد) با سطح بالای آهن (یک درصد) مطلوب­تر است.

متن کامل [PDF 563 kb]   (1143 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق