دوره 8، شماره 4 - ( زمستان 1397 )                   جلد 8 شماره 4 صفحات 28-17 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rahimi M, Asadi-Gharneh H. Effect of Foliar Application of Zinc Sulfate and Seaweed on Qualitative and Quantitative Characteristics of Local Kermanshah Cantaloupe (Kalak). Journal of Crop Production and Processing 2019; 8 (4) :17-28
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2702-fa.html
رحیمی مسیح، اسدی قارنه حسینعلی. اثر محلول‌پاشی سولفات روی و جلبک دریایی بر ویژگی‌های کمی و کیفی طالبی محلی کرمانشاه (کالک). نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1397; 8 (4) :17-28

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2702-fa.html


دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) ، H.A_ASADI@YAHOO.COM
چکیده:   (2519 مشاهده)

این پژوهش به‌منظور بررسی اثر محلول‌پاشی سولفات روی و جلبک‌دریایی بر ویژگی‌های کمی و کیفی طالبی محلی کرمانشاه (کالک) انجام شد. پس از کاشت بذرها در زمین اصلی، بوته‌ها در سه مرحله 4 تا 6 برگی، شروع گل‌دهی و پس از تشکیل میوه‌ها، محلول‌پاشی شدند. آزمایش به‌صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوک کامل تصادفی با 9 تیمار شامل غلظت‌های مختلف سولفات روی (0/5 و 1 گرم در لیتر) و جلبک‌دریایی (0/5 و 1 گرم در لیتر) و در سه تکرار انجام شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که تیمار سولفات روی (0/5 گرم در لیتر) به‌همراه جلبک دریایی (1 گرم در لیتر) بر صفات وزن، طول و قطر میوه، وزن گوشت میوه، وزن تر و خشک بوته، سفتی بافت میوه، تأثیر معنی‌داری داشت. بیشترین میزان ویتامین ث در تیمار 1 گرم در لیتر سولفات روی به‌همراه 0/5 گرم در لیتر جلبک دریایی مشاهده شد. بیشترین میزان وزن کل بذر در تیمار 0/5 گرم در لیتر سولفات روی به‌همراه 1 گرم در لیتر جلبک دریایی اندازه‌گیری شد. محلول‌پاشی سولفات روی و جلبک دریایی اثر معنی‌داری بر میزان مواد جامد محلول نداشتند، ولی تیمار 0/5 گرم در لیتر سولفات روی، باعث افزایش میزان اسیدهای آلی میوه شد. بیشترین مقدار شاخص طعم میوه نیز در تیمار 1 گرم در لیتر جلبک دریایی مشاهده شد. درمجموع یافته‌های پژوهش نشان داد که کاربرد توأم سولفات روی و غلظت‌های پایین عصاره جلبک دریایی، تأثیر قابل توجهی بر بسیاری از شاخص‌های کمی و کیفی طالبی کالک داشت و می‌توان کاربرد آن را به‌عنوان یک کود زیستی توصیه کرد.

متن کامل [PDF 792 kb]   (835 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق