دوره 9، شماره 2 - ( 5-1398 )                   جلد 9 شماره 2 صفحات 40-29 | برگشت به فهرست نسخه ها


XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

shafaie A, Karimi A, Barzegar R. Effects of Soil Moisture Deficit Levels at Irrigation time on Shoot and Root Growth Indices, Yield and Water Use Efficiency of Greenhouse Cucumber. Journal of Crop Production and Processing 2019; 9 (2) :29-40
URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2723-fa.html
شفایی علیرضا، کریمی احمد، برزگر رحیم. تأثیر سطوح مختلف رطوبت خاک در زمان آبیاری بر شاخص‌های رشد اندام هوایی، ریشه، عملکرد و کارایی مصرف آب خیار گلخانه‌ای . نشریه تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی. 1398; 9 (2) :29-40

URL: http://jcpp.iut.ac.ir/article-1-2723-fa.html


دانشگاه شهرکرد ، barzegar56@yahoo.com
چکیده:   (2690 مشاهده)
هدف از تحقیق حاضر، ارزیابی اثر سطوح مختلف رطوبت خاک در زمان آبیاری بر رشد، عملکرد و کارایی مصرف آب خیار گلخانه‌ای رقم یلدا بود. آزمایش در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با شش تیمار و در سه تکرار در مرکز تحقیقات گلخانه‌ای اصفهان در سال ۱۳۹۵ انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل رطوبت در حد ظرفیت مزرعه، ۱۰، ۲۰، ۳۰، ۴۰ و ۴۵ درصد ظرفیت مزرعه بودند. آبیاری زمانی انجام شد که رطوبت خاک تا حد مقادیر فوق کاهش یافت. در این آزمایش، ارتفاع بوته، تعداد برگ، وزن تر اندام هوایی، متوسط سطح برگ، طول ریشه، وزن ریشه، وزن خشک ریشه، نسبت وزن شاخه به ریشه، تعداد میوه، عملکرد و کارایی مصرف آب اندازه¬گیری شدند. نتایج نشان داد که سطوح مختلف رطوبت خاک در زمان آبیاری بر خصوصیات ریشه، عملکرد و کارایی مصرف آب خیار گلخانه‌ای در سطح پنج درصد اثر معنی‌داری داشتند. با افزایش محتوای رطوبت خاک، رشد ریشه کاهش یافت. به‌طوری که تیمار 45 درصد کسر رطوبت ظرفیت مزرعه در زمان آبیاری، بیشترین طول ریشه، وزن تر و خشک ریشه را به خود اختصاص داد. بیشترین عملکرد از تیمارهای شاهد و 10 درصد کسر رطوبت به‌دست آمد. نتایج نشان داد که تیمار، 10 درصد کسر رطوبت ظرفیت مزرعه به‌دلیل بیشترین کارایی مصرف آب (5/28 کیلوگرم به ازای هر مترمکعب آب) و عملکرد (12/3 کیوگرم در مترمربع) بهترین تیمار بود.
متن کامل [PDF 674 kb]   (970 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به Isfahan University of Technology - مجله تولید و فرآوری محصولات زراعی و باغی می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق